Друштво

Храму у Оштрој Луци
450 књига из Дервенте

Новооснована библиотека храма Васкрсења Христовог у Оштрој Луци богатија је за око 2.000 књига, од којих је више од 450 поклон дервентске Народне библиотеке „Бранко Радичевић“, а ова донација уручена је Српској православној црквеној општини протеклог викенда.

Акцију сакупљања књига покренуло је Српско културно друштво „Укрња“ из Челинца на челу са предсједником Ратком Поповићем, а један од координатора акције био је дервентски књижевник Милорад Ђурђевић и члан Српског књижевног клуба „Вихор“.

– Старјешина храма у Оштрој Луци исказао је захвалност дервентској Народној библиотеци, а мени је припала част да представим значај библиотеке, саму Дервенту и своје стваралаштво – рекао је Ђурђевић.

Предаја прикупљених књига била је прилика и за књижевно – поетски час у којем су учествовали пјевачка етно – група СКУД-а Оштра Лука и пјесници из Челинца, Котор Вароши, Градишке, Прњавора, Дервенте, Модриче и Бањалуке.  Учесници су посјетили и обалу ријеке Уне, манастир „Клисина“ код Оштре Луке и манастир „Милошевац“ код Приједора.

Related posts

Забрањен увоз краставаца из Албаније

admin

ОСНАЖИТИ ЖЕНЕ НА СЕЛУ

admin

За сутрашњу штрапаријаду већ пријављено 200 коња

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još