Друштво

Од дворишта створили свој кутак раја

Шарено и разноврсно цвијеће те саднице воћа и поврћа употпунили су двориште Мире и Веселка Ђукића, који, како истичу, не жале ни времена, ни труда, а ни новца како би створили сопствени кутак раја од свог дворишта.

Припреме и планови за сређивање врта отпочињу већ у марту, а како објашњавају домаћини, зимски дани се користе за припремање саксија од различитих материјала, за шта је задужен Веселко, као и за прављење разних додатака како би сва љепота цвијећа дошла до изражаја.

Праву малу оазу у Великој Сочаници, ово двоје пензионера његују већ годинама, а иако су радни вијек провели у Аустрији, своје вријеме су сваког љета посвећивали и дворишту.

– Никад нисам жалила новца за лијепу и специфичну ружу и за необично цвијеће. Пелцере и сјемена сам доносила и из свих крајева Аустрије и гдје год сам отишла вратила сам се са неком новом врстом цвијећа – објашњава ова пензионерка и додаје да је она идејни творац, али да њене идеје у дјело спроводи супруг.

– Ја волим, што би наш народ рекао, старудију, да комбинујем старо оруђе и алате и искористим их за саксије и тако супруга и ја спојимо њена и моја интересовања – истакао је он додавши да су сви украси у дворишту његових руку дјело.

Како су истакли, цијели живот су радили да би у старости могли да уживају и дане проводе управо у погледу на двориште, а вечери уз пријатеље и роштиљ.

Још су додали да им хлад праве саднице које су претежно аутохтоне врсте, али да вриједи поменути и киви који сваке године рађа.

Related posts

Риболовачко друштво и у
овој години имаће мноштво активности

Derventski List

Идеалан спој теорије и праксе

admin

Позивају суграђане да донирају књиге за школску библиотеку

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još