Друштво

Хуманошћу обогаћују празнике

Припреме за божићну акцију Кола српских сестара „Царица Милица“, која је и претходних година уљепшавала новогодишње и божићне празнике суграђанима којима је то најпотребније, увелико трају, а већ од прве седмице децембра суграђани могу учествовати својим донацијама.

Корпе за прикупљање прехрамбених и хигијенских производа налазиће се у локалним маркетима, а сви који желе да буду дио божићне акције потрепштине могу донијети и у Саборни храм Успења Пресвете Богородице.

– Корпе за прикупљање намирница и хигијенских производа поставићемо, као и раније, у маркете „Хипер Корт“ и „Ђурић“, али и у друге уколико буду имали могућност за то. Донације се могу оставити и у  Саборном храму, а новчане прилоге је могуће уплатити на жиро – рачуна кола – казала је предсједница кола Ђурђа Додиг – Пијетловић додавши да је и најмања ситница значајна и да ниједна донација није скромна.

Прикупљена помоћ биће, како је већ постала традиција, подијељена уочи новогодишњих и божићних празника, и то онима којима буде најпотребнија.

– До сада смо успијевали да за неколико породица обезбиједимо и печенице, односно божићни ручак, а надамо се да ћемо и ове године успјети да на тај начин обрадујемо наше суграђане – рекла је Додиг – Пијетловићева.

У духу празника и даривања биће и Божићни базар за који су припреме, такође, већ почеле.

– Хуманитарни базар биће одржан испред Саборног храма и то четири дана, пред Нову годину и Божић. Ове године у изради рукотворина које ће, поред бадњака и божићне пшенице, бити изложене на базару помажу нам и ученици средњих школа – казала је предсједница кола.

Она је позвала све Дервенћане који су у могућности да буду дио акција прикупљања помоћи и посјете Божићни базар, те на тај начин уљепшају празнике суграђанима.

Светосавски бал

Упоредо са припремама за празничне хуманитарне акције, кристалишту се и детаљи трећег Светосавског бала, који би требало да буде одржан почетком фебруара.

– Цијена донација, односно улазница, је 100 КМ као и до сада. Позивам суграђане да нам доставе приједлоге кандидата, односно најбољих студената, а којег ћемо наградити са 1.000 КМ. Име студента, са копијом оцјена, можете доставити у коло – казала је предсједница Кола српских сестара.

Related posts

„Маштовница“ чека нову групу малишана

admin

ОД ДАНАС ПОЈАЧАНЕ КОНТРОЛЕ ПЈЕШАКА

admin

Малишанима из „Трола“ и
„Бамбија“ свјетлоодбојни прслуци

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još