Друштво

Цвјетно – мирисни аранжмани идеалан поклон

Цвјетни аранжмани један су од најчешћих избора за поклон, а када се у умјесто свјежег цвијећа овакав аранжман направи од домаћих мирисних сапуна, изненађење је загарантовано.

Управо овакве цвјетно – мирисне поклоне израђује Дервенћанка Јелкица Кричковић спајајући потпуно природно израђене сапуне декорисане и упаковане у маштовите аранжмане.

Израдом мирисних глицеринских сапуна ова дведесетосмогодишња Дервенћанка почела је да се бави прије неколико мјесеци, те се веома брзо опредијелила и за аранжирање букета и корпица са цвјетним сапунима.

– Прошле године сам на поклон добила мирисне сапуне у разним облицима и била сам одушевљена, што ме заправо нагнало да се и сама окушам у изради ових рукотворина. Почела сам да истражујем, а потом да и сама израђујем глицеринске сапуне разних облика и шумеће бомбице за купање за наше најмлађе. Мало по мало, аранжмани су се сами рађали – каже Кричковићева додавши да сапуне израђује искључиво од препарата биљног поријекла.

– Што се тиче материјала потребног за рад, односно главних састојака, то су глицеринска база, боја и мирисна уља, које поручујем путем интернета од провјерених добављача. Радим само са природним препаратима биљног поријекла и за сада у понуди имам сапуне са мирисом камилице, руже, јагоде и лимуна, али у наредном периоду планирам да проширим своју понуду – објаснила је ова Дервенћанка.

Она додаје да за израду сапуна није потребна скупоцјена опрема, али јесу знање и добра воља.

Цвјетне корпе од сапуна, додаје Кричковићева, све су траженије, па јој посла не мањка.

– Већином правим мијешане аранжмане, шарене и украшене разним детаљима. Цијене се крећу од шест до 20 марака – казала је Кричковићева додавши да креира и посебну понуду за предстојећи Међународни дан жена.

Шумеће бомбице

Поред израде цвијетних сапуна ова суграђанка израђује и шумеће бомбице за купање које су посебно занимљиве дјеци.

– Основни састојци за израду шумећих бомбица су сода, лимунска киселина и боја, те по жељи купца могу да се додају и различити мириси, сушене биљке, уља и слично. Израда је нешто компликованије у односу на израду сапуна, јер доста пажње треба да се обрати на омјер воде. Ако се дода превише или премало воде, немогуће је формирати облике – објаснила је Јелкица Кричковић.

Related posts

Дијелови града
сутра без струје

Derventski List

ЂАЦИ УКРСТИЛИ ЗНАЊЕ О ЦРВЕНОМ КРСТУ

admin

Животне стазе заједно кроте пуних 60 година

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još