Друштво

Црвени крст остаје
на траси хуманости

Градска организација Црвеног крста и у идућој години наставиће са реализацијом устаљених циљева и задатака и бити на располагању становништву.

Истакнуто је то на данашњој сједници сједници Скупштине ове организације чијих је 29 чланова једногласно подржало програм рада и финансијски план за  2024. годину којим је планиран приход у износу од 107.141 марака, од чега је 68.000 КМ предвиђено из буџета града, а око 40.000 властитих прихода.

Секретар дервентске организације Радислав Кујунџић казао да ће све активности које су биле реализовне у овој години бити настављене и идуће.

– То је дистрибуција помоћи за социјлно угрожена домаћинства, три акције добровољног даривања крви, обука возача и ученика основних и средњих школа у пружању прве помоћи, као и рад са подмлатком и омладином – казао је Кујунџић наводећи да све то не би било могуће без подршке активиста, Градске управе и других донатора.

Додао је да ће на првој идућој сједници Скупштине организације истакнутим члановима Жељку Каиновићу и Пери Ђурићу бити додијељен „Златни знак“ Црвеног крста.

Сједници је присуствовао и начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Градске управе Славен Пашалић казавши да је Црвени крст организација која заслужује похвале за свој рад, али и сарадњу са локалном управом.

Сједници су присуствовали и предсједник Скупштине града Бојан Радановић, те представници Црвеног крста из Модриче, Вукосавља и Брода.

Related posts

У ТОКУ АНАЛИЗА ВОДЕ ИЗ УКРИНЕ, ИНСПЕКТОРИ И ДАНАС НА ТЕРЕНУ

admin

Прикупљено 70 доза крви

admin

Будуће средњошколце очекују већ позната занимања

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još