Друштво

Шаховски турнир
окупио 56 учесника

Први шаховски турнир за ученике основних и средњих школа окупио је данас у Центру за културу 56 учесника који у девет кола по швајцарском систему одмјеравају снаге.

Турнир се одржава у организацији Шаховског клуба „Дервента“ и Интернационалног мултирелигијског интеркултурног центара „Заједно“.
Предсједник Шаховског клуба Мирослав Тодорић захвалио је свим ученицима на одзиву и учешћу на турниру и повлачењем првог потеза озваничио почетак такмичења.
Предсједница ИМИЦ „Заједно“ Јасмина Радановић каже да на првом шаховском турниру учествује далеко више учесника од првобитних очекивања организатора.
-Хвала свима што сте одвојили вријеме и узели учешћа на турниру. Хвала вашим родитељима што подупиру вашу жељу и вољу да играју шах. Драго ми је да се шах у Дервенту вратио на велика врата – казала је Радановићева, уз поруку учесницама турнира да и дање наставе да играју шах јер он развија менталне способности.
Представник Шаховског клуба Драган Кокановић рекао је да су предвиђене награде за троје најуспјешнијих, као и специјалне награде за најуспјешнијег основца и најуспјешнију шахисткињу. Он је захвалио просвјетним радницима Тијани Станић из ОШ “19. април“ и Јасмини Радановић из ОШ “Никола Тесла“, које су посебно мотивисале ученика да учествују на турниру.

Related posts

Три термина за вакцинацију првом и бустер дозом „Спутњика“

admin

ПОЛА ВИЈЕКА ЊЕГУЈУ МУЗИЧКЕ ТАЛЕНТЕ (ФОТО)

admin

„Гора преображења“ филмска
сага о Светом Сави

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još