Новости

Црвени крст прикупља
помоћ за Турску и Сирију

Црвени крст БиХ покренуо је акцију прикупљања хуманитарне помоћи за становништво погођено земљотресима у Турској и Сирији, а помоћ је могуће доставити у све локалне организације, односно и у дервентски Црвени крст.

Из ове организације истичу да су могуће уплате новчаних донација на жиро – рачун Друштва Црвеног крста БиХ број 1340011130004680 у „Аса банци“ Сарајево, Улица фра Анђела Звиздовића 1/A Сарајево или путем хуманитарног броја 17023.

– Црвени крст Дервента прикупљаће хуманитарну помоћ према листи приоритета и то зимске породичне шаторе, деке, електричне или гријалице на гас, вреће за спавање, пакете хране и хигијене, кухињске сетове, соларне пуњаче и конзервирану храну са роком употребе од најмање годину – поручили су из Градске организације Црвеног крста додајући да се наведена роба може доставити у њихове просторије сваким радним даном од седам до часова.

– Молимо грађане да не достављају одјећу и обућу јер то није на листи приоритета. Хуманитарне робе које нису на листи приоритета неће моћи бити транспортоване у подручја погођена земљотресом јер ће сва таква роба бити враћена са границе – нагласили су из Црвеног крста.

Related posts

Краткотрајни прекиди и у дијеловима Модрана и Дажнице

admin

НА КОРОНА ВИРУС ПОЗИТИВНО ЈОШ 14 ОСОБА У „ЗЛАТНОМ ЛУГУ“

admin

Земуновић опозван са функције
предсједника парламента

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još