ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Радионица прилика за учење о празнику и дружење

Испред Саборног храма Успења Пресвете Богородице данас се одржава се радионица осликавања и украшавања васкршњих јаја, коју традиционално организује Коло српских сестара „Царица Милица“.
Предсједница кола Ђурђа Додиг Пијетловић истакла је да је ове године за радионицу припремљено 1.300 јаја, која ће послије украшавања бити дијељена у храмовима на литургијама за Васкрс.
– Срећне смо што смо послије двије године поново на радионици са дјецом, а циљ нам је увијек исти, да се дјеца друже, забаве и науче понешто о празнику. Свих 1.300 јаја која смо припремиле дјеца ће украсити и након тога ћемо их дијелити на сутрашњим литургијама овдје у Саборном храму, у храму Преображења Господњег у Новом насељу, један дио у Агићима и у манастиру у Бишњи – екла је она.
Велики број дјеце већ ужива у украшавању, а имају прилику да цртају маркерима, уче декупаж технику, шарање воском и другим начинима украшавања васкршњих јаја.
Радионица ће трајати до 14 часова, а чланице поручују да су сва дјеца добродошла.

Базар

Осим васкршње радионице украшавања јаја испред Саборног храма у току је и васкршњи базар на којем се могу наћи украси и кућне декорације, колачи и васкршње погаче, а сав прилог намијењен је куповини пакета који ће бити подијељени породицама и појединцима слабијег материјалног стања, поводом највећег хришћанског празника Васкрса.

Related posts

Научне тактике савезник родитељима у васпитању дјеце

admin

СТУДЕНТУ УРУЧЕНО 1.000 КМ ПРИКУПЉЕНИХ НА БАЛУ

admin

ПОМЕН ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА И СЛАВА ЦРКВЕ У ПОЈЕЗНИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još