Друштво

Читање постало најслађа навика

Народна библиотека „Бранко Радичевић“ за студента Правног факултета у Брчком Јовану Кнежевић и шестогодишњег Вељка Ђураша је друга кућа, а читање слатка навика која им је донијела награде.

Као и ранијих година, највјерним читаоцима у одјељењима за одрасле и дјецу, припали су поклони и чланство у библиотеци за сљедећу годину, и то као награда за његовање читања као племените врлине.

Јована Кнежевић у 2023. години прочитала је 108 наслова, међу којима је било разних жанрова, а понајвише из области психологије.

– Осим права које студирам, економија и психологија су такође области која ме веома занимају. У библиотеку сам почела да долазим свакодневно послије средње школе и то је постало мјесто које веома радо посјећујем. Највећи утисак у овој години на мене је оставила књига „Ко ће сузе да брише кад те не буде више“ аутора Робина Шарме коју радо и препоручујем – рекла је Кнежевићева присјетивши се и својих првих долазак у библиотеку.

– Научила сам да читам ћирилицу и латиницу већ са пет година и тада ме мама доводила у библиотеку, али уз школске обавезе нисам баш имала времена за читање. Касније се искра љубави према читању распламсала – додала је ова студенткиња.

Шестогодишњи Вељко Ђураш лани је прочитао 41 књигу, а библиотеку осим због нових књига посјећује и због „Маштовнице“ и другара које је ту стекао.

– Уз помоћ маме и секе читам књиге, а највише смо читали бајке и приче о животињама. „Медо се купа“ и „Ружно паче“ су ми омиљене приче – казао је Вељко, а његова мајка Злата додаје да је срећна што њен син од малих ногу воли књигу.

Библиотека други дом

Из библиотеке су додали да су поноси на своје вјерне читаоце, који библиотеку доживљавају као други дом, а награђивање суграђана који су прочитали највише наслова допринос је његовању читалачких навика суграђана.

Related posts

Пацијентима доступне патронажене посјете

admin

Католички вјерници
прослављају Ускрс

Derventski List

Штандове напунили дјечији радови, мирисна зимница и колачи

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još