EкономијаИЗДВОЈЕНО

ШАНСУ ЗА ПОСАО ДОБИЈА 2.200 ОСОБА

Шансу за запослење у овој години имаће 2.200 особа за шта је обезбијеђено 10,9 милиона марака, наводи се то у програму запошљавања које је подржао Управни одбор  Завода за запошљавање Републике Српске.

Директор завода Мирослав Вујичић рекао је да су средства за запошљавање обезбиједили ова институција и Влада РС, а која ће бити пласирана кроз пет пројеката запошљавања.

– Донијели смо одлуку о расписивању јавног позива, тако да ће послодавци широм Републике Српске моћи већ од понедјељка да аплицирају за ова средства – истакао је Вујичић, пренијела је Радио-телевизија РС.

Он је појаснио да је први пројекат намијењен запошљавању демобилисаних бораца и дјеце погинулих бораца у отаџбинском рату, али и лица произашлих из рата, док се други пројекат односи на запошљавање приправника и то дјеце погинулих бораца, како са високом, тако и са средњом стручном спремом, те осталих младих људи са завршеним факултетима.

Вујичић је рекао да је највише средстава издвојено за пројекат запошљавања циљних група у привреди, и то више од пет милиона КМ, с намјером да се кроз овај пројекат запосли више од 1.200 лица.

Према његовим ријечима, ту је и пројекат који се односи на доквалификацију и преквалификацију, али и један, који ће завод радити заједно са локалним заједницама.

– Први пут ће завод удружити средства са локалним заједницама. Оне морају испуњавати одређене услове који су дефинисани нашим правилницима – рекао је Вујичић.

http://www.rtrs.tv

Related posts

Бећаревић потпредсједник
парламента, буџет града стабилан

Derventski List

Стотину малишана спремних за
школу опростило се од вртића

Derventski List

ДОДИК У ДЕРВЕНТИ: ПРИМЈЕР УСПЈЕХА У РС И РЕГИОНУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još