ИЗДВОЈЕНОНовости

ШАРЕНИ КОСТИМИ И ДЈЕЧИЈИ ОСМИЈЕСИ ОБОЈИЛИ ГРАД

Улице Дервенте данас је красило око 300 предшколаца и основаца наоружаних осмијесима и разноврсним костимима, који су учествовали у маштовитом дефилеу који се одржава у оквиру традиционалног Фестивала хумора и дјечијег стваралштва.
Манифестацију је 15. пут организовала ОШ „19. април“, а поред домаћина учествовали су и ученици ОШ „Никола Тесла“, дервентских предшколских установа „Трол“, „Бамби“ и „Вучко“, центра „Будућност“ и „Глоса“ центра за њемачки језик. Веселе медузе, бубамаре, лептирићи, годишња доба, дуге и облаци, здрава храна, ликови из цртаних филмова, виле и звончице само су неки костими које су ученици и предшколци осмислили и са својим васпитачима, наставницима и родитељима направили.
Директор ОШ „19. април“ Елвира Миљић истакла је да је за 15 година, од почетка организовања фестивала, у ову манифестацију уложено много труда и рада, креативности и маште.
-Пресрећна сам јер сваке године у нашем фестивалу учествују ученици ОШ „Никола Тесла“, дјеца из центра „Будућност“, малишани све три предшколске установе у Дервенти, „Глоса“ центар и слободно могу рећи да ово није фестивал наше школе, него све дјеце Дервенте и нашег града. Креације углавном осмисле учитељице и онда то реализују са родитељима, којима изражавам посебну захвалност што све ове године подржавају наш фестивал, као и наш начелник Милорад Симић – рекла је Миљићева.
Од почетка организовања фестивала локална заједница подржава ову манифестацију, а замјеник начелника Синиша Јефтић честитајући организаторима и учесницима фестивала истакао је да је задовољство што је Дервента једна од првих локалних заједницца која је покренула овакав један фестивал.
-Све ове године током којих се овај фестивал одржава говоре о томе колико је рада, труда и времена потрошено за све креације свих ових година. Задовољство је бити дио ове приче и бити један од зачетника оваквих манифестација у Републици Српској и БиХ – рекао је Јефтић.
За малишане је након маштовитог дефилеа у спортској дворани припремљен богат културни и забавни програм, а ове године обогатили су га и гости из ОШ „Свети Сава“ из Котор Вароши, који су извели представу „Кад би мени дали један дан“.

Награде
Прије завршне свечаности испред школе додијељене су дипломе за ликовне и литерарне радове. Награђена су по три рада у категоријама виших и нижих разреда.
Најбоље ликовне радове послали су Анђела Стојкановић (Источно Ново Сарајево), Виктор Николић (Бијељина), Павле Топић (Бањалука), Дуња Јелисић (Дервента), Јована Ћулибрк (Приједор) и Ива Марковић (Пале). Добитници награда за литерарне радове су Ђорђе Кончар (Приједор), Јана Топаловић (Дервента), Сара Стојчић (Горњи Смртићи), Марија Бузанчић (Источно Ново Сарајево), Илија Ђоршић (Пелагићево) и Теодора Петровић (Бијељина). Специјална награда за учешће на ликовном конкурсу уручена је Центру за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“.

Related posts

Креће изградња 26 путева

admin

ОКЕР БОЈА УКРИНЕ УКЉУЧИЛА АЛАРМЕ

admin

ПИЈАЦА ДАНАС ПОНОВО ПРОРАДИЛА (ФОТО)

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još