ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ШИЈЕ И СУГРАЂАНИМА ПОКЛАЊА ЗАШТИТНЕ МАСКЕ

Дервенћанка Загорка Кузмановић одлучила је да вријеме које проводи у кући искористи да помогне својим суграђанима, па већ неколико дана шије и поклања заштитне маске.

С обзиром да је 40 година радила као текстилни радник, одлучила је да искористи знање и вјештину за шиваћом машином и својим је укућанима, међу којима је и трудница, сашила памучне маске.

Схвативши да влада несташица за маскама, чије је ношење од прије неколико дана обавезно на јавним мјестима и у контактима са другим људима, искористила је сав расположиви материјал у кући и сашила већи број маски.

– Ја шијем колико могу, никаква накнада ми не треба, само ми недостаје материјала. Памук се нађе ту и тамо, плахте или јастучнице прекројим, али ластиш ми фали. Ја ћу шити колико год могу, само да имам од чега. И ко год дође по маску, не питам ни ко је ни шта је, поклањам – казала је Кузмановићева.

Казала је да у ситуацију у којој се тренутно налазе сви у Дервенти и Републици Српској, и када су уведене ванредне мјере у циљу зашитите од корона вируса, неко мора да буде примјер младима.

– Неко мора да покаже да једни другима морамо да се нађемо у овом тешком времену. Не можемо сви само чекати да нам неко нешто поклони – закључила је Кузмановићева.

Related posts

Ловаци сабором отварају ловну сезону

admin

ПЈЕШАЧКИ ПЛАТО ЗА БЕЗБЈЕДАН ПУТ ДО ШКОЛЕ

admin

ЖЕТВА ПШЕНИЦЕ БЕРИЋЕТНИЈА НЕГО ЛАНИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još