Друштво

Школско звоно 2. септембра
позваће ђаке у клупе

Нова школска година је на прагу, а четири основне и двије средње школе у Дервенти обављају посљедње припреме пред повратак ученика у школске купе, а посебну добродошлицу приредиће за 190 ђака првака.

Ученици најбројније дервентске Основне школе „Никола Тесла“ и у школској 2024/2025. години наставуће ће имати у објектима других школа.

– С обзиром да објекат наше школе још увијек није спреман и да је у току реконструкција, ученици ће редовну наставу похађати у оним школама у којима су завршили и протеклу школску годину. Као дио припреме за нову школску годину, ових дана су у школу стигли бесплатни уџбеници које за ученике од првог до четвртог разреда, као и за одличне и ученике који су треће и наредно дијете у породици, обезбјеђује Министарство просвјете и културе – казао је директор школе Љубиша Ђурић додавши да ће и ученике Основне музичке школе која дјелује под кровом ОШ „Никола Тесла“ чекати спремне учионице.

Припреме за почетак школске године у току су и у ОШ „19. април“, а у оквиру припрема ова школа била је домаћин савјетовања за наставнике разредне наставе четири дервентске основне школе, те школа из Брода и Лијешћа.

– Учионице су освјежене, а и остале припреме приводимо крају. Свакако, са посебном радошћу дочекујемо све генерације, а посебно првачиће. Планирамо, као и до сада, пријем за свих 56 првачића распоређених у три одјељења, као и за првачиће у подручним одјељењима – казала је директорица Елвира Миљић.

ОШ „Тодор Докић“ у Календеровцима дочекаће спремно својих 100 ученика.

– Већина припрема за почетак нове школске године је завршена, у наредном периоду још очекујемо да буде асфалтиран мали кошаркашки терен испред школе – казала је директорица Маја Петровић додавши да је у току и конкурс за упражњена мјеста за наставнике у новој школској години, а 2. септембар спремно дочекује и ОШ „Ђорђо Панзаловић“ у Осињи.

– Све ће бити спремно за први дан наставе, а како би тај дан био посебан за наших осам првачића, приредићемо им дочек. Просторије и огрев смо припремили, а ученике, који остварују право на то, ће дочекати и бесплатни уџбеници – казао је директор Жељко Стјепановић.

И из дервентских средњих школа истакли су да се припреме пред почетак нове школске године приводе крају.

– Завршили смо поправке и окречили учионице, а сада су у току савјетовања, те припреме педагошке документације. Свакако и то ћемо завршити, тако да спремни дочекамо ученике – казала је директорица Средњошколског центра „Михајло Пупин“ Гордана Асентић.

Да ће припреме за нову школску годину бити завршене до 2. септембра, истакли су и у Стручној и техничкој школи.

– У току је генерално чишћење простора, а ове седмице били су одржавани и поправни испити, док смо за сљедећу седмицу планирали упис ученика – казала је директорица ове школе Бранка Јовић додавши да су и радови у школском ресторану још увијек у току, те се надају да ће бити завршени у предвиђено роком.

Првачићи

Како су истакли из дервентских школа, као и ранијих година, првачиће ће дочекати свечаним пријемима и поклонима. Под окриљем ОШ „Никола Тесла“ прва знања упијаће 109 ђака првака, док ће ОШ „19. април“ у централној школи дочекати 56 ученика. Нову генерацију ученика у ОШ „Ђорђо Панзаловић“ чиниће осморо ђака, док ће и ОШ „Тодор Докић“ у Календеровцима дочекати 13 првачића.

Центар „Будућност“

И Центар за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“ спремно ће дочекати ученике и кориснике смјештаја у новој школској години.

– Припреме теку како смо и планирали, а обзиром да упис у школу траје током цијеле године увијек смо спремни за више ученика. За сада, у новој школској години дочекаћемо пет ђака првака, а укупно 53 ученика ће похађати нашу школу – казао је директор ове установе Владан Поповић.

Related posts

Митровићева и Јовичићева побрале награде

admin

ДОНИРАЈТЕ КОСУ И ПОМОЗИТЕ БОЛЕСНИМ МАЛИШАНИМА

admin

Кућа знања већ 109 година

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još