Друштво

Кућа знања већ 109 година

Средњошколски центар „Михајло Пупин“, који је од 1912. године кућа знања за генерације Дервенћана, али и за ђаке из околних општина, 9. октобра прославио је Дан школе.

Како су из ове образовне установе казали, током 109 година постојања школа је мијењала називе, а данас носи име великог родољуба, генија и дипломате Михајла Пупина.

– Пупин је био проналазач, интелектуалац и непоколебљиви патриота, један од оснивача NASА, добитник бројних научних медаља и награда, као и Пулицерове награде. Ширио је знање на бројним универзитетима, а био је члан Америчке академије наука, Српске краљевске академије и почасни доктор на 18 универзитета, а наша школа с поносом данас носи име овог великог научника и родољуба – поручили су из СШЦ „Михајло Пупин“.

Многе школе, улице, мостови, музеји, институти су у част Михајла Пупина носиоци његовог имена, а његове бисте подсјећају на великог човјека чија дјела живе и дан данас.

Related posts

Дио Горњих Церана
сутра без струје

Derventski List

ГРОБЉЕ ЧИСТЕ ОД СМЕЋА

admin

Представљање приручника „Како ли се каже“ вечерас

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još