Друштво

Штрапаријада врви од
учесника и посјетилаца

Дервентска штрапаријада, трећа по реду, једна од манифестација које прате великогоспојинске свечаности, одржана је данас на Сајмишту, а ни врућина није спријечила да и ове године ову коњичку смотру испрати на хиљаде гледалаца.
Како је организатор Срето Симић објаснио, иако су најављивани учесници из бројних земаља из окружења, нажалост, због правила која су уведена дан уочи манифестације, они су изостали.

-Јуче смо добили допис да је потребна и електронска пријава коња, а ми за то нисмо имали времена. Надам се, већ идуће године, да ћемо успјети угостити такмичаре из околних земаља. Без обзира на тај хендикеп, данас је са нама око 300 коња који се такмиче у четири стандардне категорије плус, по први пут, пету категорију – ревијалну, у којој се такмиче ждријебад – казао је Симић додавши да су учесници пете категорије углавном из Дервенте те да је поносан што је баш он заслужан за популарност овог спорта код Дервенћана.
Међу учесницима је била и храбра петнаестогодишња Тијана Малић из Дервенте која „криви“ тату за љубав према коњима.

-Тата ме је увео у штрапаријаде. Мој посао је да мазим и тимарим коње, али и да одржавам хигијену у штали и да их храним – казала је Малићева додавши да их све „води“ дружење и размјена искустава више него такмичарски дух.
Ову манифестацију је подржала и Градска управа.

-Истина је да је ово несвакидашња манифестација, бар за наше поднебље, али ево, већ трећу годину заредом окупља велики број и учесника и посјетилаца. Коњички клуб „Соко сиви“ чији је власник организатор Срето Симић који све ово ради са пуно љубави и сваке године догађај подижу за љествицу изнад што нам даје за право да се надамо да ће Штрапаријада прерасти у традиционалне манифестације које нас уводе у Вашар и Дан града – казали су из Градске управе.
Изложба коња, која ће затворити Штрапаријаду очекује се 28. августа, а сутра и прекосутра, ко жели да се опроба у вожњи кочијама, може да се пријави у Туристичку организацију.

Related posts

Животни пут поплочан жеђу
за знањем и црквеном музиком

Derventski List

Вијетнамска свиња дио тора у Осињи

admin

Пакетима хране
обрадовали суграђане

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još