Друштво

Ђаци од понедјељка поново
у школским клупама

Ученике дервентских основних и средњих школа од понедјељка, 2. септембра, очекују нове обавезе које доноси нова школска година, а четири основне и двије средње школе поново ће бити испуњене ђачком грајом.

Ново поглавље живота у понедјељак започеће 190 дјечака и дјевојчица које ће школско звоно по први пут позвати у школу.

Као и ранијих година, првачићи ће у нову животну етапу ступити уз подршку Градске управе која им је обезбиједила торбе и прибор. Ови поклони, уз приредбу, дочекаће 62 ђака првака Основне школе „19. април“.

– Пријем смо приредили за 56 ђака који ће прва знања стећи у централној школи, као и шест у подручним школама у Агићима и Трстенцима. Првачићи ће, као и ученици осталих разреда, наставу похађати распоређени у двије смјене, с тим да ће прва смјена за ђаке прваке почињати од осам и трајати до 11, а друга смјена од 11.30 до 14.30 часова – казали су из ове школе додавши да у новој школској години спремно дочекују укупно 649 ђака.

Они су додали да ће првацима, као и ученицима другог и трећег разреда бити доступан и продужени боравак од 6.30 до 17.30 часова.

У најбројнијој дервентској основној школи „Никола Тесла“, нову генерацију првачића чиниће 102 ученика распоређена у пет одјељења.

– Пријем првачића планиран је у дворишту ОШ „19. април“ у 10.30 часова, а они ће ту и похађати наставу, док ће настава за ученике од другог до деветог разреда  почети у оним школама у којима су завршили протеклу школску годину, дакле у просторијама СШЦ „Михајло Пупин“ и Стручне и техничке школе и то у другој смјени. Специјално одјељење наставу ће имати у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ – рекао је директор Љубиша Ђурић додавши да ће настава уобичајено почети и за ученике Музичке школе која дјелује под окриљем ОШ „Никола Тесла“.

И у Основној школи „Тодор Докић“ у Календеровцима нова генерација ученика биће дочекана свечано.

– Спремно ћемо дочекати свих наших 100 ученика, а у понедјељак у 8.30 часова планиран је свечани пријем за 13 првачића – казала је директорица ове школе Маја Петровић, а у десет часова у просторијама школе осам ђака првака дочекаће и ОШ „Ђорђо Панзаловић“ у Осињи.

– Добродошлицу и пуно среће на стазама знања у понедјељак ћемо пожељети свим нашим ученцима 130 – рекао је директор Жељко Стјепановић.

У средњим школама ове седмице трајао је упис у  средње школе.

– Спремно дочекујемо 20 одјељења ученика – казала је директорица Средњошколског центра „Михајло Пупин“ Гордана Асентић, а 22 одјељења ученика знања ће стицати у Стручној и техничкој школи.

– Упис у нову школску годину планиран је у четвртак и петак, поправни испити су одржани, а просторије смо већ припремили за нову школску годину – казала је директорица Бранка Јовић.

Нову генерацију ђака дочекаће и Центар за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“.

Пријем за првачиће

  • ОШ „Тодор Докић“ у Календеровцима – 8.30 часова;
  • ОШ „19. април“ – девет часова (у школском дворишту);
  • ОШ „Ђорђо Панзаловић“ у Осињи – десет часова;
  • ОШ „Никола Тесла“ – 10.30 (у дворишту ОШ „19. април“)

Related posts

ИСТА СТРАСТ ОКУПИЛА КОЛЕКЦИОНАРЕ

admin

Изложба и вече поезије
поводом 19. априла

Derventski List

СЈЕТВА НА ЧЕКАЊУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još