Обавјештења

Јавни позив за упућивање РВИ
и породица погинулих бораца у бању

ГРАД ДЕРВЕНТА

ОДСЈЕК ЗА БОРАЧКО – ИНВАЛИДСКУ ЗАШТИТУ

ЈАВНИ ПОЗИВ

за подношење захтјева ради упућивања ратних војних инвалида, чланова породица погинулих бораца Oдбрамбено – отаџбинског рата Републике Српске и жртава ратне тортуре у бањско – климатске здравствене установе

КРИТЕРИЈУМИ ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ

1. Коме се позив упућује?

Овај позив се упућује ратним војним инвалидима од I до X категорије (у даљем тексту РВИ), члановима породица погинулих бораца Oдбрамбено – отаџбинског рата Републике Српске (у даљем тексту ППБ) и жртвама ратне тортуре којима је бањска рехабилитација неопходна као наставак лијечења и опоравак у складу са Пројектом бањске рехабилитације.

2. Предмет пријаве и услови за пријаву

Предмет пријаве према овом позиву је потреба за медицинском, односно физикалном рехабилитацијом једног броја РВИ и чланова ППБ Oдбрамбено – отаџбинског рата Републике Српске кроз бањско климатско лијечење односно рехабилитацију.

Лијечење, односно рехабилитација у бањско – климатским установама обухвата:

– смјештај корисника;

– љекарски преглед приликом пријема;

– израду планa и програмa рехабилитације за сваког корисника посебно;

– одређивање физикалне и балнеотерапијске процедуре (физикалне терапије – стандардна њега укључује: хидротерапију у кадама или базену, 1. електропроцедуру, кинезотерапију (прописане вјежбе) и термотерапију;

– стални медицински надзор;

– љекарски преглед на отпусту са отпусницом;

– исхрану од три оброка примјерног квалитета и квантитета;

– остале видове рекреације;

– туристичко – рекреативне садржаје.

3. Поступак избора корисника

На јавни позив имају право да се пријаве РВИ од прве до десете категорије инвалидитета и ППБ којима је бањска рехабилитација неопходна за наставак лијечења и опоравка, те жртве ратне тортуре.

Пријаве, односно писмени захтјеви се подносе Одсјеку за борачко – инвалидску заштиту града Дервента.

Уз захтјев је потребно приложити сљедeће доказе:

– Рјешење надлежног органа о статусу РВИ или члана ППБ са утврђеним припадајућим правима, уз услов да је активни корисник;

– Рјешење надлежног органа о категоризацији борца;

– Налаз и препорука надлежне здравствене установе о неопходности бањске рехабилитације не старији од шест мјесеци од подношења захтјева за кориштење бањске рехабилитације.

Непотпуне и неблаговремене захтјеве надлежни орган општине/града неће разматрати и као такве ће одбацити.

Рок за достављање писменог захтјева је 15 дана од дана објављивања јавног позива у Дервентском листу или од дана објављивања на огласној табли општине/града.

Пројект бањске рехабилитације реализоваће се до 31. октобра 2024. године и одвијаће се у смјенама сваких десет дана по унапријед утврђеним списковима корисника, а појединачан боравак корисника у бањско – климатским установама трајаће десет дана.

Одсјек за борачко – инвалидску заштиту

Related posts

Наредба о радном времену
за предстојеће празнике

Derventski List

У недјељу избори за чланове
савјета мјесних заједница

Derventski List

Од идуће седмице јавне расправе
о буџету града за 2024. годину

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još