ИЗДВОЈЕНОКултура

„Јазавац пред судом“ затворио „Пркос – фест“

Прво издање „Пркос-феста“, који је овог љета свјежим вјетром напунио једра културној сцени Дервенте, завршено је вечерас извођењем представе „Јазавац пред судом“ настале према истоименом дјелу Петра Кочића, а за коју адаптацију и режију потписује Синиша Тешановић.
Осим њега, глумачко умијеће представили су и глумци Боро Трамошљанин као судија, Веселин Алексић као писар, Жарко Аничић као доктор и Вук Карановић као млади Кочић, док је вокални дио извела професорица музике Милијана Жунић.
Екипа је то Драмске сцене СПКД „Просвјета“ из Прњавора.
– Велика нам је част што затварамо „Пркос-фест“, јер публика, међу којом и полазници дервентског драмског студија, има прилику да види како ми то радимо у Прњавору и како ћемо убудуће радити у Дервенти. Ово вечерас је празник позоришта и надам се да ће овај фестивал имати своју дугу традицију – рекао је Тешановић истакавши да се нада да ће се пред Дервенћанима у септембру представити најстарија група глумаца који у граду на Укрини брусе глумачке вјештине под окриљем Народне библиотеке.
„Пркос-фест“ од 15. јула донио је у наш град низ културних манифестација којима је славио различите врсте умјетности, од стрипа, књижевности, филма, глуме, музике и других видова умјетности.
– Задовољни смо оним што смо урадили у овој нашој првој години и већ сљедећег љета настављамо пуном паром. Нисмо се уморили, нисмо зажалили због свега што смо урадили, а наш концепт је да дамо што више простора како завичајним умјетницима, тако и гостима које сматрамо да наш град треба да угости. Жељели смо да размијенимо искуства, енергију, а колико смо успјели у томе нека публика процијени.- рекла је једна од организаторки фестивала Александра Мариловић.
Овај фестивал умјетности подржала је и Омладинска банка у Дервенти.

Related posts

ДЕРВЕНТА ПОРУЧИЛА: СВИ СМО ИСТИ!

admin

Штандове напунили дјечији радови, мирисна зимница и колачи

admin

Усаглашени правци дјеловања на предстојећим изборима

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još