Новости

Неупитна подршка
најстаријој популацији

Градска управа и Удружење пензионера имају веома добру сарадњу, подршка из буџета града никада није била упитна, а тако ће бити и убудуће.

Закучено је то на данашњем састанку градоначеленика Милорада Симића и његових сарадника са руководством Удружења пензионера, који је услиједио послије недавног реизбора руководства удружења које окупља најстарије суграђане.

Градоначелник је, честитајући руководству поновни избор, досадашњу сарадњу са удружењем оцијенио веома успјешном.

– Ово је била прилика да резимирамо што смо радили у протеклој години и шта можемо чинити и даље – рекао је Симић додавши да се од 2018. године повећавају издвајања из буџета за најстарију популацију, те да у овој години износе 75.900 КМ.

– Та средства иду удружењу, а они најбоље брину о томе шта је њиховим члановима потребно, да ли субвенције за лијекове, електричну енергију и друго. У овој години  издвојили смо и 1.900 КМ за Хор пензионера „Мозаик“, с обзиром да нас представљају и изван нашег града, а помажемо и са 4.000 КМ на име пројеката – рекао је Симић најавивши да ће Удружењу пензионера град помоћи и за набавку неопходне опреме за просторије удружења.

– Руководство удружења ће одредити шта је то што би у овом моменту требало подржати за њихово боље боље функционисање. Овдје просторије дуго нису окречене, потребан је и телевизор и друга опрема – истакао је градоначелник нагласивши да се ради о рањивој популација која никако не смије бити маргинализована.

Предсједник Удружења пензионера Вељко Спасенић рекао је да подршка, али и разумијевање Градске управе, значе сигурност за најстарију популацују.

– Од када се налазим на овој функцији локална управа бас подржава и према могућностима додјељује средства која за најугроженије пензионере, а што искуључиво користимо за лијекове и субвенцију струје.  За субвенцију струје лани је издвојено 60.000 марака и још 4.000 КМ за додатне трошкове, а ове године планирано је 70.000 КМ и то је 15 одсто више него годину раније – казао је Спасенић.

Састанку у Удружењу пензионера присуствовали су и  замјеник градоначелника Синиша Јефтић, шеф Одсјека за борачко – инвалидску заштиту Станиша Микревић, те представници удружења.

Related posts

ПОЧЕЛА ИСПЛАТА ГОДИШЊЕГ БОРАЧКОГ ДОДАТКА

admin

Подршка града значајна
мотивација за школовање

Derventski List

СВЕ МЈЕРЕ ПРОДУЖЕНЕ ДО 6. ЈУЛА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još