Новости

Људи препознају оне који
дају најбоље од себе

Они који су ме најбоље познавали увијек су тежили да их ја лијечим и то ми је импоновало, ма колико било тешко. Сматрао сам то мотивом да будем још бољи у свом послу и зато је мој животни мото да  не морате бити најбољи, довољно је да дате оно најбоље што имате и знате, а пацијенти и окружење то прије или касније препознају.

Казао је то примаријус др Душко Панзаловић, овогодишњи добитник највишег признања града – Великогоспојинске повеље са златним грбом града. Др Панзаловић је за ово признање предложен због континуираног и изузетног доприноса и постигнутих резултата на развоју и унапређењу стања у области здравства, учествовања у спасавању живота и очувању здравља грађана у ратном и послијератном периоду.

– Хирургија је тимски рад и тешко да један човјек може да направи важне ствари без сарадње и помоћи других, а ја сам имао срећу да радим са, прије свега, изврсним људима, добрим докторима и здравственим радницима и у таквом окружењу много је лакше бити  успјешан и уважен – истакао је др Панзаловић додавши да је током свог радног вијека добио много признања и награда, али за њега посебну вриједност има управо ово из родног града.

По завршетку Медицинског факултета у Тузли, др Панзаловић се вратио у родни крај, те је радио на хируршком одјелу болнице у Добоју и то као најмлађи хирируг у БиХ послије завршене специјализације на Војномедицинској академији у Београду, а касније и послије усавршавања у области ендоскопске хирургије.

– Кажу да је у свом селу тешко бити поп, али сматрам да је све то могуће уколико имате добру и конкретну комуникацију, искрене, коректне, и изнад свега нормалне односе са људима, од којих су многи били или јесу још увијек моји пацијенти. За изградњу таквих односа свакако треба доста времена, труда, одрицања и још много тога, али су зато веома вриједни – рекао је др Панзаловић истакавши да је за њега повјерење блиских особа да их лијечи посебна мотивација у раду.

„Панмедик“

Др Панзаловић је најавио и ширење услуга које пацијенти могу да добију у здравственој установи „Панмедик“.

– У овој установи која у Дервенти дјелује већ четири године пружамо здравствене услуге на највишем специјалистичком и субспецијалистичком нивоу свима онима који затраже наше услуге и сматрам да смо тиме значајно ојачали сегмент здравствене заштите који је сада на завидном нивоу. С поносом могу да кажем да у скорије вријеме  почиње да ради нови Специјалистички центар у оквиру „Панмедика“ којим руководим дуги низ година и да уз боље разумијевање Фонда здравственог осигурања настојаћемо да пружимо још више здравствених услуга – казао је др Панзаловић.

Related posts

Појачати контроле, не затварати кафиће

admin

Чување и развој Републике Српске насушна потреба

admin

Улица 1. маја постаје безбједнија

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još