Новости

Људскост је зачетак
сваког посла и дјела

Пословање у области станоградње, и то улози једног од лидера на подручју Дервенте и Републике Српске, раме уз раме са хуманитарним радом, сврстали су власника комапаније „МБ Еуромонт“ д.о.о Миланка Балешевића међу овогодишње добитнике Великогоспојинске повеља са златним грбом.

Балешевић је за ово признање предложен због доприноса у привређивању и развоја града и стамбено – пословној изградњи, а који својим радом и залагањем доприноси развоју локалне заједнице. Значајан је и његов допринос у хуманитарним акцијама на подручју града и Мјесне заједнице Црнча.

-Хуманитарно ангажовање и помагање људима у потреби ме испуњава и чини јако срећним, а никад не оклијевам када некоме могу нешто да учиним и тако му олакшам живот и свакодневне потребе – нагласио је Балешевић додавши да повеља за њега представља велику част и обавезу да настави путем који су и други препознали као исправан.

-Људи обично кажу да је најтеже добити велико признање од својих људи у свом граду и зато ће ово признање у односу на сва друга која сам до сада добио имати посебно мјесто у мом срцу – истакао је Балешевић нагласивши да је Великогоспојинска повеља за њега утолико значајнија јер је приједлог за њу стигао од  Мјесне заједнице Црнча, села у којем је проживио дјетињство и за које га вежу посебне успомене.

Балешевићева грађевинска фирма „МБ Еуромонт“ већ годинама је један од лидера у области станоградње, како у Дервенти, тако широм Српске.

-У Дервенти смо до сада саградили и завршили више од 200 стамбено – пословних јединица, док је у Шамцу завршено 30 станова и пет пословних простора. У току је изградња око 90 стамбено -пословних јединица и 50 гаражних мјеста у Дервенти, а које би требало да буду усељиве до краја године. У плану је и још једна стамбено – пословна зона у Дервенти од 30 станова и гаражних мјеста, а градимо и 50 станова у Бањалуци, те 230 апартмана на Равној планини – казао је Балешевић додајући да се нестабилности на глобалном тржишту неминовно преливају и на домаће тржиште некретинина.

-Велику кочницу представља проблем недостатка квалификоване радне снаге за веће пројекте тако да не могу да се отмем размишљању о значајном смањењу инвестирања у том сектору до неких бољих времена – казао је Балешевић који се из Италије у Дервенту вратио прије 14 година

-Носталгија ме вратила у Дервенту, а за десет година успио сам да саградим највише стамбено – пословних још од завршетка рата – казао је он.

Фондација

Жеља и воља да помаже другима Балешевићу је једна од животних водиља, а свој хуманитарни рад, како је рекао, у будућности би желио да уоквири основањем фондације.

-На овај начин бих организовано могао да прикупљам помоћ за људе којима је помоћ потребна. Сматрам да људи треба да буду солидарни и да нам тога недостаје – додао је он.

Related posts

ДЕРВЕНТА ПРОСЛАВЉА ВЕЛИКУ ГОСПОЈИНУ

admin

Симићу уручено највише признање Европског покрета

admin

СКУПШТИНА ЗАСЈЕДА 18. АПРИЛА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još