ИЗДВОЈЕНОСпорт

ЊЕГОМИРОВИЋ МАЈСТОР ЗА ЛОПТУ И ФИНАНСИЈЕ

Предрасуду да они који јуре за лоптом нису нарочито образовани и да лопта и школа не иду заједно, понајбоље демантује Прњаворчанин Александар Његомировић Мико (38).

Носио је капитенску траку и био најбољи играч овдашњег „Љубића“ и РС. Оно што га чини јединственим су чињенице да је данас одличан фудбалски судија, дипломирани економиста и начелник финансија у Општинској управи Прњавор.

Четрнаест година био је узданица „Љубића“, а једну сезону играо је за Лакташе у Премијер лиги БиХ. Истицао се одличном техником, асистенцијама и головима.

– У посебном сјећању ми је сезона 2002/2003. када сам, као везни играч, од десет голова чак осам постигао главом. Златно доба „Љубића“ било је од 2002. до 2006. Године када смо у Првој лиги РС по два пута били вицешампиони и трећи – присећа се Његомировић играчких дана.

Пиштаљке се латио од 2001. године, а као савезни арбитар последње четири године је на А листи Прве лиге РС. Стручни жири манифестације ФС “Дани фудбала РС” званично га је кандидовао за најбољег овогодишњег судију.

– Судио сам многе дербије, а посебно сам почаствован повјерењем да судим прошлогодишње финале Купа РС између „Радника“ и „Крупе“ – истиче наш саговорник.

Саиграчи

Прије две године, на приједлог начелника општине Дарка Томаша, одборници Скупштине општине су му указали повјерење шефа општинских финансија.

– Поносан сам на чињеницу да су и годишњи и полугодишњи финансијски извештаји наше једне и од званично развијенијих општина у Српској прошли републичку ревизију – каже Његомировић, додавши да има намјеру да се и на овом пољу додатно усавршава уписавши постдипломске студије на бањалучком факултету гдје је и дипломирао.

САИГРАЧИ

Оно што причу из Прњавора додатно чини специфичном је да су из те на терену историјске генерације, сем Његомировића факултетске дипломе стекли и Горан Декет и браћа Томаш, Далибор и Дарко. Далибор Томаш је годинама предавач на факултету и управо изабрани савјетник председника Владе РС. Начелник Дарко је у међувремену докторирао, а својим бившим саиграчима Александру Његомировићу је поверио општинску службу финансија, а Горану Декету комуналне инспекције.

 

http://www.novosti.rs

Related posts

Христос васкрсе!

admin

Дервентским каратистима
пехар за најбољи клуб

Derventski List

Срђан Теофиловић у трци за награду

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još