ИЗДВОЈЕНОНовости

Припрема за школу
почела за 107 малишана

Са првим обавезама, али и дружењима са другарима, сусрешће се 107 предшколаца који ће у обданишту „Трол“ похадјати припремни програм пред полазак у школу.

Малишани су се данас упознали тете са којима ће се припремати за школу, а њихови родитељи са програмом који организује Министарство просвјете и културе Републике Српске.
Директорица „Трола“ Гордана Симић казала је да ће припремни програм трајати три мјесеца, сваким радним даном.

– Ове године имамо 107 уписане дјеце и вјерујем да ће их толико и остати у овом програму до 1. јуна када ћемо имати и завршну свечаност за све другаре – рекла је Симићева истакавши да су малишани распоредјени у четири групе.
– Један васпитач и три професора разредне наставе раде ове године са дјецом. Комплетан дидактички материјал, односно трошкове програма, сноси Министарство просвјете и културе, а сав потрошни материјал који је био додатно потребан обезбиједио је градоначелник Дервенте, који нас свих ових година подржава – казала је Симићева додавши да ће кроз реализацију програма дјеци бити омогућен специјализовани развојни програми, а сам припремни програм је бесплатан.
Далиборка Мандић поносна је што њен син Радован креће у припрему за школу, наводећи да је син сада ту обавезу прихватио добро, у надању да ће тако и остати.
Рајко Гибаница отац је тројки које су рођене 13. јануара 2017. године, а од данас син Филип и кћерке Матеја и Теа ће боравити у припремној настави.
-Дошло вријеме за предшколско, пресрећни смо и они се радују. Добри су, слушају, полако сами раде много тога, интересује их све – рекао је Гибаница.

Related posts

РУСКИ ПРИВРЕДНИЦИ УПОЗНАТИ СА ПОТЕНЦИЈАЛИМА ДЕРВЕНТЕ

admin

КАДРОВИ ДЕРВЕНТЕ ВЈЕЧНИ НА КАНВАСУ

admin

Заједничким снагама до збрињавања отпада

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još