Друштво

Васкршња акција и базари
уљепшавају празник суграђанима

Коло српских сестара „Царица Милица“ и ове године у сусрет највећем хришћанском празнику Васкрсу организује акцију прикупљања помоћи најугроженијим суграђанима, а биће одржани и хуманитарни базари.

Из кола позивају суграђане да подрже акцију најприје донирањем прехрамбених и хигијенских потрепштина.

– Потреба за пакетима са храном и хигијенским производима је велика и ми настојимо да пригодним акцијама на хуман начин обезбиједимо да више од 100 угрожених породица достојанствено прослави празнике. То, наравно, не можемо без подршке наших суграђана. У акцију могу да се укључе сви наши суграђани великог срца у виду донације прехрамбених производа, брашна, шећера, уља, тјестенине, соли, бибера и других некварљивих намирница, те хигијенских потрепштина, а донације могу да предају у Саборном храму Успења Пресвете Богородице сваким даном од  осам до 18 часова, а планирано је да поставимо и корпе за прикупљање помоћи у маркетима „Ђурић МББ“ и „Хипер Корт“ – казала је предсједница кола Ђурђа Додиг – Пијетловић додавши да су у оквиру акције планирани и базари.

– Планирано је да имамо три хуманитарна базара, два у „Хипер Корт“ маркету и то 6. и 13. априла, док ће трећи бити одржан 15. априла, на Велику суботу у Саборном храму. Суграђани ће на базарима моћи да пронађу васкршње декорације, колаче и погачице, а, свакако, акцију је могуће подржати и новчаним донацијама – објаснила је Додиг – Пијетловићева.

Суграђани могу да се придруже акцији и у седмици пред Васкрс, а подјела прикупљене помоћи планирана је у Велику суботу.

Васкршња радионицa

Радионица украшавања и осликавања васкршњих јаја, која је ранијих година окупљала више од 200 малишана, биће одржана и ове године, на Велику суботу. Из кола су позвали најмлађе Дервенћане да дођу на радионицу испред Саборног храма Успења Пресвете Богородице послије литургије.

Related posts

ДЕРВЕНТСКИ ЛИСТ ПРВИ ЈЕ ЗАВИРИО У НОВИ ДИО „ТРОЛА“ (ФОТО)

admin

У два одјељења мање ђака од планираних

admin

Успомене из ђачких дана живе и послије пола вијека

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još