Друштво

Muslimani proslavljaju
Ramazanski bajram

Muslimani u BiH i širom svijeta proslavljaju Ramazanski bajram.
Početak Ramazanskog bajrama, jednog od najvećih praznika u islamu, kao i kraj mjeseca posta, ramazana, jutros je obilježen klanjanjem bajram-namaza u džamijama širom svijeta.
Bajram se proslavlja tri dana, a prvi dan se provodi u krugu porodice, dok se drugog dana bilaze mezarja i taj dan se obilježava i kao dan šehida, dok je treći dan predviđen za druženje s prijateljima i poznanicima.
Redakcija Derventskog lista upućuje čestitku svim muslimanima povodom praznika, a čestitke su uputili i predstavnici lokalne uprave.

„Građanima Dervente, islamske vjeroispovijesti, upućujem iskrene čestitke povodom Ramazanskog bajrama sa željom da ga proslave u dobrom zdravlju, duhovnom miru i porodičnoj sreći“.
GRADONAČELNIK Milorad Simić

„Svim građanima Dervente, islamske vjeroispovijesti, upućujem iskrene čestitke povodom Ramazanskog bajrama, sa željom da ga proslave u miru, radosti i porodičnoj sreći“.
BAJRAM ŠERIF MUBAREK OSLUN!

PREDSJEDNIK SKUPŠTINE GRADA
Mirko Zemunović

„Medžlisu Islamske zajednice u Derventi i građanima Dervente islamske vjeroispovijesti, upućujemo iskrene čestitke povodom velikog praznika Ramazanskog bajrama, sa željom da praznik proslave u miru, radosti, zdravlju i veselju“
BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

Komisija za vjerska pitanja Skupštine grada Derventa

Related posts

УРЕЂЕНО ДВОРИШТЕ САМОСТАНА МАЈКЕ ЛУЈЗЕ

admin

СТИЖЕ ПРОМЈЕНА ВРЕМЕНА

admin

Без нових уписаних ђака у другом јулском уписном року

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još