Друштво

Muslimani proslavljaju
Ramazanski bajram

Muslimani u BiH i širom svijeta proslavljaju Ramazanski bajram.
Početak Ramazanskog bajrama, jednog od najvećih praznika u islamu, kao i kraj mjeseca posta, ramazana, jutros je obilježen klanjanjem bajram-namaza u džamijama širom svijeta.
Bajram se proslavlja tri dana, a prvi dan se provodi u krugu porodice, dok se drugog dana bilaze mezarja i taj dan se obilježava i kao dan šehida, dok je treći dan predviđen za druženje s prijateljima i poznanicima.
Redakcija Derventskog lista upućuje čestitku svim muslimanima povodom praznika, a čestitke su uputili i predstavnici lokalne uprave.

„Građanima Dervente, islamske vjeroispovijesti, upućujem iskrene čestitke povodom Ramazanskog bajrama sa željom da ga proslave u dobrom zdravlju, duhovnom miru i porodičnoj sreći“.
GRADONAČELNIK Milorad Simić

„Svim građanima Dervente, islamske vjeroispovijesti, upućujem iskrene čestitke povodom Ramazanskog bajrama, sa željom da ga proslave u miru, radosti i porodičnoj sreći“.
BAJRAM ŠERIF MUBAREK OSLUN!

PREDSJEDNIK SKUPŠTINE GRADA
Mirko Zemunović

„Medžlisu Islamske zajednice u Derventi i građanima Dervente islamske vjeroispovijesti, upućujemo iskrene čestitke povodom velikog praznika Ramazanskog bajrama, sa željom da praznik proslave u miru, radosti, zdravlju i veselju“
BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

Komisija za vjerska pitanja Skupštine grada Derventa

Related posts

„Ткање“ нота на клавиру
дио свакодневице

Derventski List

Август топлији од просјека

admin

Црвени крст одговорио
на све изазове

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Које теме бисте вољели да буду заступљеније у Дервентском листу:

Хвала што сте гласали!