ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Заблистали дјечији осмијеси

Традиционална манифестација у част најмлађих и породица „Конференција беба“ по 13. пут је вечерас испунила градски трг дјечијом грајом, играма, плесом и смијехом.

Једна од највеселијих активности измамила је велики број суграђана, а као и претходних година. Град Дервента припремио је поклоне за бебе рођене између два Видовдана, а проглашено је и трочлано предсједништво беба.

Титулу најмлађе бебе понио је Његош Прерадовић стар тек пет дана.

– Беба је добро, порођај је протекао у реду, за сада је све одлично. Иако је беба стара тек неколико дана, одлучили смо да не пропустимо ову манифестацију која се одржава у нашем граду, а ни прошле године нисмо пропустили када је Његошев старији брат био беба – рекла је мајка Деана Ђекић.

Најстаријом бебом проглашена је Лена Симић.

–  Лена је рођена 1. јула 2022. године у Бањалуци и прво је дијете. Сво слободно вријеме наравно проводим са ћерком, заједно са супругом, тако да је она наша највећа радост и свакако приоритет кад дођем са посла – рекао је отац Драган Симић.

Ове године Богдан Билић и Миа Козаров подијелили су титулу трећег члана предсједништва за најбогатије бебе. Богдан Билић је најмлађи од шесторо дјеце, а своје најближе обрадовао је прије 18 дана.

– Љубави има неограничено, умножава се на наша три сина и три кћерке. Најстарији дјечак има 11 година, а најмлађи 18 дана. Диван је осјећај – казала је мајка Раденка Билић додавши да је сваки дан испуњен разним активностима, загрљајима и пољупцима.

Мајка најбрже бебе у пузању Дајана Новић казала је да сваког трена ишчекују да беба прохода.

– Анастасија је стара 11 мјесеци а сокић је намамио да најбрже допуже. Веома је активна беба, пуже доста и већ је ту да прохода – казала је Новићева.

Градоначелник Милорад Симић честитао је родитељима 208 најмлађих Дервенћана, као и родитељима других малишана.

– Данас сам заиста срећан човјек јер између два Видовдана је рођено 208 беба, од којих 108 дјевојчица и 100 дјечака, а то је за 35 дјеце више у односу на прошлу годину. Сваке године ово организујемо као и друге локалне заједнице широм Српске и брижни смо када су у питању дјечица. Као и пријеми, као што смо организовали прије неколико дана који смо уприличили за све мајке које су родиле у овој години, тако је и ово један симболичан гест љубави и емпатије према родитељима и бакама и декама. Тих 208 беба неће разумјети овај дан, али ће им остати успомене у фотографији, а колико сутра ће одрасти и бити узорни грађани овог града – рекао је Симић додавши да град настоји да олакшава родитељима и у смислу брисања листе чекања за вртић.

– Тренутно смо у фази затварања финансијске конструкције и очекујемо да ће држава дати свој допринос, али у случају да се то не деси, наш буџет може толико издвојити, за расписивање тендера што кошта око 750.000 марака – објаснио је Симић.

Ова манифестација одржава се под покровитељством Министарства породице, омладине и спорта РС, а у организацији града Дервента и суорганизатора Туристичке организације Дервенте, те „Пријатеља беба“.

Related posts

Дух Божића обасјао „Напретков“ дом

Derventski List

Министарство просвјете наградило рад Гордане Симић

admin

ШКОЛИ НА ПОКЛОН ШТАМПАЧ И ДИДАКТИЧКА СРЕДСТВА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još