ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Заблистали дјечији осмијеси

Традиционална манифестација у част најмлађих и породица „Конференција беба“ по 13. пут је вечерас испунила градски трг дјечијом грајом, играма, плесом и смијехом.

Једна од највеселијих активности измамила је велики број суграђана, а као и претходних година. Град Дервента припремио је поклоне за бебе рођене између два Видовдана, а проглашено је и трочлано предсједништво беба.

Титулу најмлађе бебе понио је Његош Прерадовић стар тек пет дана.

– Беба је добро, порођај је протекао у реду, за сада је све одлично. Иако је беба стара тек неколико дана, одлучили смо да не пропустимо ову манифестацију која се одржава у нашем граду, а ни прошле године нисмо пропустили када је Његошев старији брат био беба – рекла је мајка Деана Ђекић.

Најстаријом бебом проглашена је Лена Симић.

–  Лена је рођена 1. јула 2022. године у Бањалуци и прво је дијете. Сво слободно вријеме наравно проводим са ћерком, заједно са супругом, тако да је она наша највећа радост и свакако приоритет кад дођем са посла – рекао је отац Драган Симић.

Ове године Богдан Билић и Миа Козаров подијелили су титулу трећег члана предсједништва за најбогатије бебе. Богдан Билић је најмлађи од шесторо дјеце, а своје најближе обрадовао је прије 18 дана.

– Љубави има неограничено, умножава се на наша три сина и три кћерке. Најстарији дјечак има 11 година, а најмлађи 18 дана. Диван је осјећај – казала је мајка Раденка Билић додавши да је сваки дан испуњен разним активностима, загрљајима и пољупцима.

Мајка најбрже бебе у пузању Дајана Новић казала је да сваког трена ишчекују да беба прохода.

– Анастасија је стара 11 мјесеци а сокић је намамио да најбрже допуже. Веома је активна беба, пуже доста и већ је ту да прохода – казала је Новићева.

Градоначелник Милорад Симић честитао је родитељима 208 најмлађих Дервенћана, као и родитељима других малишана.

– Данас сам заиста срећан човјек јер између два Видовдана је рођено 208 беба, од којих 108 дјевојчица и 100 дјечака, а то је за 35 дјеце више у односу на прошлу годину. Сваке године ово организујемо као и друге локалне заједнице широм Српске и брижни смо када су у питању дјечица. Као и пријеми, као што смо организовали прије неколико дана који смо уприличили за све мајке које су родиле у овој години, тако је и ово један симболичан гест љубави и емпатије према родитељима и бакама и декама. Тих 208 беба неће разумјети овај дан, али ће им остати успомене у фотографији, а колико сутра ће одрасти и бити узорни грађани овог града – рекао је Симић додавши да град настоји да олакшава родитељима и у смислу брисања листе чекања за вртић.

– Тренутно смо у фази затварања финансијске конструкције и очекујемо да ће држава дати свој допринос, али у случају да се то не деси, наш буџет може толико издвојити, за расписивање тендера што кошта око 750.000 марака – објаснио је Симић.

Ова манифестација одржава се под покровитељством Министарства породице, омладине и спорта РС, а у организацији града Дервента и суорганизатора Туристичке организације Дервенте, те „Пријатеља беба“.

Related posts

Најбоље знање о минама
показали ученици ОШ „Никола Тесла“

Derventski List

Екипа „WWin“ подигла побједнички пехар

admin

Видовданско вече духовношћу обасјало град

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još