Спорт

„Дервента баскетфест“
изњедрио прве побједнике

Први турнир у оквиру „Дервента баскетфеста“ који је био резервисан за омладинске екипе изњедрио је синоћ побједнике у све три категорије које су пред Дервенћанима приредиле праве бравуре под обручем.

 „FIBA 3х3 омладински турнир“ окупио је по шест екипа у категоријама пионира и кадета, те 12 екипа у категорији јуниора. Побједу је у конкуренцији пионира однијела екипа „3х3 Лаћарак“ из Србије.

– Организација турнира је одлична. Играли смо цело поподне, конкуренција је била јака, али изборили смо се на крају и мислим да смо заслужено победили. Данас опет играмо сениорски турнир. Добили смо мало јачу групу – рекао је представник ове екипе Јован Недимовић.

Из редова кадета прво мјесто освојила је екипа из Дрвара.

– Група је била мало тежа, али смо се борили и успјели – рекао је Лука Томић из екипе Дрвара.

Награде најбољима уручили су директорица Туристичке организације Дервенте Биљана Теофиловић, представник Градске управе из Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Борис Башић, те организатор Никола Нединић који је казао да је задовољан одзивом екипа.

– Иза нас је сјајан турнир који је окупио екипе из Србије, Републике Српске и ФБиХ. На терену је одиграно 38 утакмица и упркос високим температурама, успјешно смо окончали турнир – рекао је Нединић додавши да ће се на истом терену данас представити екипе сениора у оквиру „Никшићко пиво 3х3 Република Српска“ турнира.

– Данас се на истом терену играју утакмице лиге Републике Српске, а представиће се 12 екипа. Двије екипе са овог турнира имаће прилику да се такмиче и у оквиру турнира „Мts 3х3 Streetball“ који је паниран за петак – рекао је Нединић.

„Мts 3х3 Streetball“ по први пут се одржава у нашем граду.

– Овај турнир је ове године нова манифестација, а игра се у десет градова у пет држава, а Дервента и Бањалука су два једина града у БиХ која ће бити домаћини ове лиге – истакао је Нединић додавши да ће мечеви „Мts 3х3 Streetball“ бити преношени на спортском ТВ каналу „Арена Спорт“.

Побједници FIBA 3х3 омладинског турнира“:

Пионири: 3×3 Прњавор – Кафе бар Гордон 15:13

Кадети: Дрвар – Лимарија Василић 20:18

Јуниори: 3×3 Лаћарак : КК Бест Добој 3×3 15:13

Related posts

Дервенћани циљају нову титулу првака

admin

Атлетска секција прерасла у клуб

admin

Божичић на
клупи „Текстилца“

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još