Друштво

Ватрогасци – спасиоци и
даље на пожариштима

И поред упозорења о опасностима које може изазвати неконтролисано спаљивање биљног отпада и ниског растињa y условима за ширање пожара, данас је на подручју Дервенте било активно неколико пожаришта, а ватрогасци – спасиоци и даље гасе пижаре у Новим Лужанима и Горњем Детлаку.

– Током дана букнули су пожари ниског растиња на више локација и ватром су захваћене веће површине горивог материјала и то на 12 километру у Босанским Лужанима, Омерагићима, Горњем Детлаку и Нобим Лужанима. Екипе су још увијек на терену у Новим Лужанима и Горњем Детлаку – казали си из ватрогасно – спасилачке јединице апелујући на становнике да не спаљују биљни отпад без одобрења и ако унапријед нису обезбјеђени услови за контролисано спаљивање.

-Строго је забрањено паљење ватре на отвореном простору у присуству јаког вјетра и високих температура, те су за то предвиђене казне до 1.000 КМ – истакли су из ове јединице.

Related posts

Средња школа утабала стазе за нове изазове

admin

ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА О НАСИЉУ У ПОРОДИЦИ

admin

Екскурзије и матурске забаве
печати на школовање

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još