Друштво

Ватрогасци – спасиоци и
даље на пожариштима

И поред упозорења о опасностима које може изазвати неконтролисано спаљивање биљног отпада и ниског растињa y условима за ширање пожара, данас је на подручју Дервенте било активно неколико пожаришта, а ватрогасци – спасиоци и даље гасе пижаре у Новим Лужанима и Горњем Детлаку.

– Током дана букнули су пожари ниског растиња на више локација и ватром су захваћене веће површине горивог материјала и то на 12 километру у Босанским Лужанима, Омерагићима, Горњем Детлаку и Нобим Лужанима. Екипе су још увијек на терену у Новим Лужанима и Горњем Детлаку – казали си из ватрогасно – спасилачке јединице апелујући на становнике да не спаљују биљни отпад без одобрења и ако унапријед нису обезбјеђени услови за контролисано спаљивање.

-Строго је забрањено паљење ватре на отвореном простору у присуству јаког вјетра и високих температура, те су за то предвиђене казне до 1.000 КМ – истакли су из ове јединице.

Related posts

Христос васкрсе!

admin

Малишанима поново доступне плесне радионице

admin

Пријаве пројеката
младих до 13. марта

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još