Друштво

„Просвјета“ и Коло српских
сестара уселили у нове просторије

Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ и Коло српских сестара „Царица Милица“ уселили су у нове просторије које ће бити мјесто нових идеја и пројеката ове двије организације.

Заједничке просторије данас су у присуству градоначелника Милорада Симића и његових сарадника, те руководства и чланова обе организације, освештане и званично предате у употребу.

Предсједник „Просвјете“ Далибор Ђекић захвалио је локалној управи за подршку и разумијевање, с обзиром да ће сада бити умногоме лакши рад друштва и његово напредовање, а предсједник Управног одбора Милорад Ђурђевић нагласио је да ће у овом објекту бити похтањена и службена документација

– Такође, планирано је и оснивање библиотеке Градског одбора „Просвјете“, а овај простор послужиће и за одржавање књижевних вечери – казао је Ђурђевић.

Просторије за рад „Просвјете“ и Кола српских сестара уређене су захваљујући 20.644 марака издвојених из градског буџета, а новац је утрошен за грађевинске послове.

Градоначелник је члановима обе организације пожелио срећан и успјешан наставак рада, а пријему су присуствовали и шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини РС Игор Жунић, предсједник Скупштине града Бојан Радановић, представници свештенства, те други представници јавног живота.

Related posts

„Босиљковање“ празновало традицију и обичаје

admin

Видовданско вече слави
посвећеност и снагу српског народа

Derventski List

Христос васкрсе!

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još