Друштво

Очишћени гробље
„Бегов гај“ и локални пут

Мјештани Горње Лупљанице поново су показали сложност и ангажованост очистивши гробље „Бегов гај“ и пут од раскрснице до гробља.

Десет Лупљаничана у суботу је косило и чистило гробље, те уништавало коров уз ограду парцеле, а уређен је и локални пут.

Да ово није прва акција коју су самостално организовали мјештани истакао је предсједник Одбора за уређење гробља „Бегов гај“ Ново Брестовац.

– У првој акцији очишћено је подручје иза ограде гробља, а у другој акцији уколнили смо смеће – казао је Брестовац.

Ову корисну акцију зачинило је и дружење мјештана, те дефинисање планова за наредни период. Наиме, циљ је да буде асфалтиран пут према гробљу, али и да село добије цркву.

Гробље „Бегов гај“ међу старијим мјештанима познато је и као „Дјевојачко гробље“. Тај назив добило је јер су се у прошлости на том мјесту среле двије колоне сватова који су се међусобно сукобили, а том приликом страдала је млада, која је на том мјесту сахрањена. Касније, и друге мјештане почели су сахрањивати на истом мјесту. 

Related posts

Полицајци упозоравају
на штетност опојних дрога

Derventski List

Вртић „Трол“ уписује 30 нових малишана

admin

Дервенћани да се
ослоне једни на друге

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još