Друштво

Школско звоно 2. септембра
позваће ђаке у клупе

Нова школска година је на прагу, а четири основне и двије средње школе у Дервенти обављају посљедње припреме пред повратак ученика у школске купе, а посебну добродошлицу приредиће за 190 ђака првака.

Ученици најбројније дервентске Основне школе „Никола Тесла“ и у школској 2024/2025. години наставуће ће имати у објектима других школа.

– С обзиром да објекат наше школе још увијек није спреман и да је у току реконструкција, ученици ће редовну наставу похађати у оним школама у којима су завршили и протеклу школску годину. Као дио припреме за нову школску годину, ових дана су у школу стигли бесплатни уџбеници које за ученике од првог до четвртог разреда, као и за одличне и ученике који су треће и наредно дијете у породици, обезбјеђује Министарство просвјете и културе – казао је директор школе Љубиша Ђурић додавши да ће и ученике Основне музичке школе која дјелује под кровом ОШ „Никола Тесла“ чекати спремне учионице.

Припреме за почетак школске године у току су и у ОШ „19. април“, а у оквиру припрема ова школа била је домаћин савјетовања за наставнике разредне наставе четири дервентске основне школе, те школа из Брода и Лијешћа.

– Учионице су освјежене, а и остале припреме приводимо крају. Свакако, са посебном радошћу дочекујемо све генерације, а посебно првачиће. Планирамо, као и до сада, пријем за свих 56 првачића распоређених у три одјељења, као и за првачиће у подручним одјељењима – казала је директорица Елвира Миљић.

ОШ „Тодор Докић“ у Календеровцима дочекаће спремно својих 100 ученика.

– Већина припрема за почетак нове школске године је завршена, у наредном периоду још очекујемо да буде асфалтиран мали кошаркашки терен испред школе – казала је директорица Маја Петровић додавши да је у току и конкурс за упражњена мјеста за наставнике у новој школској години, а 2. септембар спремно дочекује и ОШ „Ђорђо Панзаловић“ у Осињи.

– Све ће бити спремно за први дан наставе, а како би тај дан био посебан за наших осам првачића, приредићемо им дочек. Просторије и огрев смо припремили, а ученике, који остварују право на то, ће дочекати и бесплатни уџбеници – казао је директор Жељко Стјепановић.

И из дервентских средњих школа истакли су да се припреме пред почетак нове школске године приводе крају.

– Завршили смо поправке и окречили учионице, а сада су у току савјетовања, те припреме педагошке документације. Свакако и то ћемо завршити, тако да спремни дочекамо ученике – казала је директорица Средњошколског центра „Михајло Пупин“ Гордана Асентић.

Да ће припреме за нову школску годину бити завршене до 2. септембра, истакли су и у Стручној и техничкој школи.

– У току је генерално чишћење простора, а ове седмице били су одржавани и поправни испити, док смо за сљедећу седмицу планирали упис ученика – казала је директорица ове школе Бранка Јовић додавши да су и радови у школском ресторану још увијек у току, те се надају да ће бити завршени у предвиђено роком.

Првачићи

Како су истакли из дервентских школа, као и ранијих година, првачиће ће дочекати свечаним пријемима и поклонима. Под окриљем ОШ „Никола Тесла“ прва знања упијаће 109 ђака првака, док ће ОШ „19. април“ у централној школи дочекати 56 ученика. Нову генерацију ученика у ОШ „Ђорђо Панзаловић“ чиниће осморо ђака, док ће и ОШ „Тодор Докић“ у Календеровцима дочекати 13 првачића.

Центар „Будућност“

И Центар за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“ спремно ће дочекати ученике и кориснике смјештаја у новој школској години.

– Припреме теку како смо и планирали, а обзиром да упис у школу траје током цијеле године увијек смо спремни за више ученика. За сада, у новој школској години дочекаћемо пет ђака првака, а укупно 53 ученика ће похађати нашу школу – казао је директор ове установе Владан Поповић.

Related posts

Возачима доступан
бесплатан превоз возила

Derventski List

Провјерити рокове важења
личних докумената

Derventski List

Изабрани најљепши
ћирилични рукописи

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još