Новости

Саборни храм на Велику Госпојину
дочекује митрополита Фотија

Дервента у свечаном расположењу дочекује 28. август, Дан града и Велику Госпојину, крсну славу Саборног храма Успења Пресвете Богородице коју ће први пут послије 170 година увеличати црквени великодостојник, митрополит зворничко – тузлански Фотије.

У љетопису дервентске парохије нема записано да је од 1855. године на празник Велике Госпојине у дервентском храму литургију служио епископ, а ове године на славу Саборног храма вјерници ће у 8.30 часова дочекати митрополита Фотија. Од девет часова биће служена литургија, а потом ће око храма проћи свечана литија.

Испред Централног спомен – обиљежја у 10.15 часова биће положени вијенци и цвијеће и служен помен погинулим борцима Војске Републике Српске, а прослава Дана града биће настављена у подне свечаном сједницом Скупштине града и додјелом највиших признања града, Великогоспојинске повељa са златним грбом града Дервента и Захвалнице заслужним грађанима.

Related posts

Трговинама радно вријеме недјељом до 15 часова

admin

Помен за 405 српских жртава данас

Derventski List

ЗАБРАНА НАПУШТАЊА МЈЕСТА ПРЕБИВАЛИШТА И ОВОГ ВИКЕНДА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još