ИЗДВОЈЕНОНовости

Путеви, игралишта и паркинзи добијају ново рухо

Широм града у току је реализација пројеката који ће локалним путевима, градским улицама, игралиштима и паркинзима дати ново рухо и учинити их функционалнијим.

Ради се о изградњи више путева и улица у градском и руралном подручју, уређењу паркинга у близини школа, као и заштитне ограде у Улици Светог Саве. Осим тога, биће ограђена и игралишта у Новом насељу и на Чардаку, те изграђени потпорни зидови и саобраћајница на православном гробљу, као и дио приступне саобраћајнице и простор око новог Ватрогасног дома.

У Одјељењу за стамбено – комуналне послове истичу да је већи дио послова на путевима завршен, те да ће и остали уговорени пројекти бити реализовани у предвиђеном року од 60 дана од увођења извођача у посао.

– Иако смо уредили нову површину као плато за паркирање код средњошколског центра, већ се указала потреба да он буде проширен, тако да ћемо у предстојећем периоду вјероватно тражити могућност за то. Паркинг код ОШ „19. априла“ је такође завршен, али још није завршена изградња расвјете. Осим тога, од кружног тока на ваги према школама биће постављена заштитна ограда, која је тренутно у фази израде и то ће обезбиједити пријеко потребну безбједност дјеци, а сада је на том потезу заиста велика концентрација ђака – рекли су у одјељењу додајући да је у припреми и постављање заштитне ограде на игралиштима на Чардаку и у Новом насељу, као и вањско уређење око борачке зграде на Сајмишту.

Када је у питању уређење простора око Ватрогасног дома, у току је израда хидроинсталација и подземних инсталација, а по завршетку тих послoва услиједиће уређење прилаза.

Уговоре са извођачима радова конзорцијумом фирми „Геокоп“ и „Саша трејд“ потписао је недавно градоначелник Милорад Симић, а уговорени послови вриједни су више од 700.000 КМ.

Видео – надзор

Када се ради о увођењу видео – надзора, у Одјељењу за стамбено – комуналне послове прецизирали су да су набављени стубови и сва потребна техничка опрема, те да је у току њихово и инсталирање.

– Тренутно се ради на прикључцима за електро инсталације, али у току су и остали припремни радови прије саме инсталације видео – надзора, која долази на крају. Један дио послова обавља град, а други дио је задужење  МУП-а – објаснили су у одјељењу.

Нови Лужани

Асфалтирање пута у Новим Лужанима, које је финансирано средствима Републичког секретаријата за расељена лица и миграције у износу од 60.000 КМ, такође је завршено протеклих дана.

Related posts

ДАНАС СУСЊЕЖИЦА И СНИЈЕГ

admin

ДЕРВЕНСКИ ЛИСТ СА ПРВАЧИЋИМА ПРВОГ ДАНА ШКОЛЕ (ФОТО)

admin

Полицијска станица отворила врата за најмлађе госте

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još