Спорт

Град опремио први
рукометни тим

Нова опрема коју је Градска управа обезбиједила за први тим Рукометног клуба „Дервента“ допринос је још квалитетнијим тренинзима и постизању нових побједа у Првој рукометној лиги Републике Српске.

Ријеч је о 35 тренерки и 20 торби за путовања, који су поред редовног гранта из буџета града, подстрек овом спортском колективу.

Предсједник клуба Радован Пазуревић нагласио је да је подршка града незамјењива за дјеловање Рукометног клуба.

– Град је највећи спонзор свих спортских дешавања у Дервенти, па према томе и рукомета. Иако један број дервентских предузећа помаже рад клуба, без подршке града сигурно не би могли да дјелујемо. Захваљујући тој подршци све већи број младих се укључује у спорт, долази на тренинге и надам се да ће то убудуће бити избор већег броја кандидата за попуњавање првог тима – рекао је Пазуревић додавши да је Рукометни клуб „Дервента“ истакнут колектив у свијету рукомета.

– Ако се вратимо мало уназад, пријетићемо се да је Дервента град који је постизао можда најбоље резултате у рукомету – додао је Пазуревић.

Захвалност Градској управи на овом гесту, као и подршци у раду током цијеле године изразио је и тренер првог тима Милорад Бјелошевић.

– Ми смо на почетку сезоне зацртали циљ, а то је титула првака, односно прва три мјеста на табели Прве рукометне лиге РС. Што се тиче играчког кадра, остала је окосница тима. Отишао је играч из Приједора, а тиму се вратио Денић и још пет нових играча из Бањалуке на три – четири позиције, голман, пивот и бек, тако да имамо простора за ротацију на свим позицијама. Очекујемо још повратак Драгичевића и Шкргу који би требало да ојачају екипу. Имамо једну респектабилну екипу ове године и уз добар рад очекујемо добре резултате – казао је Бјелошевић казавши да, иако је први сусрет сезоне оставио жал за потпуном побједом, бод у гостима је задовољавајући исход.

Да је Градска управа чврсто уз спортске колективе истакао је замјеник градоначелника Синиша Јефтић.

– Управа клуба обратила се граду са захтјевом за новом опремом и ми смо, као и за друге клубове и манифестације, изашли из у сусрет. Овај спортски колектив окупља младе људе, а у протеклом периоду млађе селекције су такође опремљене захваљујући пројекту Омладинске банке – казао је Јефтић.

Да је нова опрема добродошла у новој сезони поручили су и играчи.

– За сада је све у реду, припреме су прошле одлично, спремно смо дочекали сезону и већ смо играли једну утакмицу из које требамо да извучемо поуке и наставимо ка свом циљу да из сваког кола изађемо са побједом – казао је нови играч који је дрес „Дервенте“ обукао послије ангажмана у бањалучкој „Младости“ Лазар Бера.

– Играм на позицији голмана, а за клуб из Дервенте сам чуо све најбоље – додао је Бера.

Најбољи стријелац клуба Горан Земуновић казао је да је овај гест Градске управе додатни вјетар у леђа екипи.

– С обзиром на играчки кадар ове сезоне, без скромности, цијеним да смо екипа за прво мјесто, али то наравно морамо показати на терену. Играчи који су дошли ове сезоне, с правом носе епитет појачања, имамо и повратника којег смо увијек сматрали својим играчем, који је већи дио каријере играо са нама, а то је Пејић – оцијенио је Земуновић.

Дервентски рукометаши у суботу играју прву овосезонску утакмицу на домаћем терену против екипе „Бијељине“.

Related posts

МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР У НЕДЈЕЉУ У ОСИЊИ

admin

Дервенћани бронзани
на Првенству РС

Derventski List

МЛАДИ РУКОМЕТАШИ СТИЧУ ИСКУСТВО

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još