Друштво

Уведене промјене у служби
пацијената и функционалности

У протеклих седам мјесеци рад Дома здравља је много функционалнији и опертивнији у смислу пружања свих услуга које имамо уговорене са Фондом здравственог осигурања, а евидентна је и боља приступачност и информисаност о условима и  начину пружања услуга.

Истакла је то директорица јавне здравствене установе прим. др Биљана Ненадић додавши да и у предстојећем периоду слиједи додатно унапрјеђење свих сегмената рада. И поред тога, како је нагласила др Ненадић, неусаглашеност и евентуално незадовољство пацијената су нормалне реакције.

-Свјесни смо чињенице да обављамо дјелатност гдје у процесу рада може доћи до неусаглашености и незадовољства пацијената што је сасвим природно, али сви тимови породичне медицине, као и друге организационе јединице које учествују у процесу рада се труде да то буде на обострано задовољство. Све то мјеримо резултатима анкета које за све службе пацијенти испуњавају аноноимно, а који показују да је 80 одсто пацијента задовољно – истакла је директорица Дома здравља.

Друга карика која то потврђује, додаје, су и редовне и вандредне контроле које проводи Фонд здравственпог осигурања, а које показју да у потпуности поштујемо одредбе уговора, што је гаранат и потврда да се услуге врше по слову закона, без опетерећивања буџета пацијента.

-Обећали смо уназад седам мјесеци да ће наши доктори ићи на едукације из различитих области, односно оних услуга које је Фонд РС одобрио и уврстио за осигурана и регристована лица. Едукације су успјешно завршене за ултразвук прегледе стомака, штитне жлијезде и дојке, дермоскопију и спирометрију, а пет доктора је сертификовано да раде ове услуге. Све то је у циљу брже дијагностике наших пацијената, као и растерећења појединих служби – прецизирала је др Ненадић најављујући да је у току набавка новог дермоскопа и спирометра, док ултразвучни апарат за поменуте услуге Дом здравља већ имам.

-Врло је битно напоменути да све промјене за услуга које користе наши грађани и које им омогућава Фонд, врло транспарентно се примјењују од дана кад ступају на снагу, тако да молим кориснике да не читају тенденциозно написане текстове на друштвеним мрежама које из контекста извлаче информације које обично пишу они којима није стало да истакну позитивне примјере, већ управо супротно. То може да повлачи и другу врсту одговорности – нагласила је др Ненадић казавши да Дом здравља има добар континуитет пружања свих  услуга уговорених од стране Фонда здравственог осигурања, а све остале услуге које ова установа не пружа пацијентима омогућавају пратећи слово закона.

-Остало не дозвољавамо да иде на терет наше установе, а није ни у складу са Законом о здравственој заштити. Наравно, ту смо да и даље унапређујемо наш рад, растемо у систему здравства како најбоље одговара нашим грађанима. Дервентски Дом здравља је, одговорно тврдим, један од боље организованих – нагласила је др Биљана Ненадић.

Педијатрија

Директорица Дома здравља најавила је и да ће од новембра ове године педијатријска служба бити употпуњена новим педијатром, али и новим начином рада.

-Ријеч је о љекару који се специјализовао за нашу установу, а ова служба ће пацијентима бити доступна у двије смјене, пратећи и рад других служби. Водећи рачуна да наш град има довољно педијатара, имамо и још једну нашу докторицу која је на специјализацији из ове области. То су специјализације које трају пет година и због тога ми је изузетно задовољство најавити да ће наша установа бити употпуњена овим профилом љекара. У Министраство здравља и социјалне упућени су и захтјеви за још три специјализације за које очекујемо повратне информације – казала је др Ненадић.

Related posts

ЛОВЦИ „МОТАЈИЦЕ“ ИЗБОРИЛИ НАСТУП У КУПУ РС

admin

Одгођено такмичење риболоваца

Derventski List

„Омладинска банка“ подршка младима Дервенћанима

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još