Друштво

Ђаци шетњом подржали превенцију
и борбу против рака дојке

Шетњом од Спортског центра до ловачке куће на Бабином брду, која је постала традиционалан дио обиљежавања „Розе октобра“ – мјесеца борбе против карцинома дојке, четири одјељења Средњошколског центра „Михајло Пупин“ заједно са представницима Туристичке организације, истакли су подршку обољелим од ове опаке болести.

Ова активност је посљедња у оквиру овогодишњег обиљежавања „Розе октобра“, а како је истакла директорица Туристичке организације циљ је што више освијешћених, а што мање болесних.

– Трећу годину заредом организујемо ову симболичну шетњу са средњошколцима, како бисмо подигли свијест о предностима физичке активности у превенцији здравља. Као и ранијих година, ловци и пчелари припремили су код ловачке куће медени оброк за све учеснике – казала је Теофиловићева.

Да средњошколци са задовољством учествују у оваквим активностима истакла је психолог СШЦ „Михајло Пупин“ Александра Стјепановић.

– Наши ученици су учествовали и у трци која је организована у суботу у Жељезничкој улици, показујући емапатију и друштвену одговорност – казала је Стјепановићева. 

Ученица Ксенија Попадић додала је да радо учествује у овакавим активностима, а прошле године организовано смо прикључили шетњи са Одбојкашким клубом „Дервента“.

Related posts

Најмлађи музичари свираће
и пјеваће у част Дану жена

Derventski List

Тривићева се упознала са активностима Градског одбора УС

admin

Пацијентима доступне патронажене посјете

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još