РС-РЕГИЈА

МАЛИШАНИ С КОСМЕТА ПРВИ ПУТ У СТАНАРИМА

Општина Станари ће по први пут ове године учестовати у пројекту под називом „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“, те ће у ову, најмлађу општину у Српској, стићи 50 малишана с Космета у пратњи њихових наставника.

Поводом прикључивања овом пројекту, данас је у Станарима одржан састанак општинског руководства са предсједником Одбора за помоћ Србима са Косова и Метохије Милорадом Арлова и директором Основне школе „Десанка Максимовић“ Станари.

Предсједник Скупштине општине Станари Остоја Стевановић истакао је да је за ову локалну заједницу част што ће се придружити другим општинама у пружању добродошлице дјеце с Косова и Метхорије и њиховим наставницима од 16 до 23. јуна.

– Општина ће у сваком тренутку стајати на располагању Одбору за сваки вид сарадње у овом хуманом пројекту – навео је Стевановић додајући да ће Општинска управа, заједно са Основном школом „Десанка Максимовић“ радо организовати дочек дјеце, смјестити их у породице, а пројекат ће подржати и јавне установе за спорт и културу са подручја ове локалне заједнице.

Арлов се захвалио на вољи и жељи општине Станари да учествује у пројекту који се реализује осми пут.

До сада је више од 3.500 дјеце и око 300 просвјетних радника са Космета боравило у Републици Српској.

Related posts

ПОЧЕЛЕ ПРИПРЕМЕ ЗА ИЗГРАДЊУ АУТОПУТА БЕОГРАД – САРАЈЕВО

admin

Почело уклањање угинуле рибе из „Рибњака“

admin

Старе здравствене књижице важе до краја 2022. године

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još