ИЗДВОЈЕНОНовости

ПРОСВЈЕТАРИ ДРУЖЕЊЕМ ПРОСЛАВИЛИ САВИНДАН

Запослени у дервентским установама које се баве васпитањем и образовањем дјеце, школску славу Светог Саву вечерас су по десети пут обиљежили заједничким дружењем у Центру за културу,

Домаћин овогодишњег дружења које је окупило велики број учитеља, наставника, професора и осталих запослених у основним и средњим школама и у Центру за дјецу и омладину са сметњама у развоју “Будућност”, била је Основна школа „Ђорђо Панзаловић“ из Осиње, а присуствовали су му и начелник општине Милорад Симић са својим сарадницима, православни свештеници и многи други гости.

Директор ОШ “Ђорђо Панзаловић” Жељко Стјепановић рекао је да се нада да ће и наредне генерације просвјетних радника и наших ученика крочити путем светосавља.

– Желим да се захвалим свима који су помогли организацију овогодишњег славља. Бити домаћин оваквој манифестацији велика је част – казао је Стјепановић.

Начелник општине Милорад Симић изразио је задовољство чињеницом да се на једном мјесту окупило неколико стотина просвјетних радника.

  • Дервента не треба бринути, нити страховати, јер у обданишту се трудимо да добро обликујемо дјецу за основну школу, а из основне школе у средњу одлазе изузетно добро формирани дјаци, а након тога као праве развијене личности и одлични дјаци одлазе на факултете. Задовољство је велико, јер добијамо позитивне информације да су наша дјеца успјешна широм земље, али и свијета. Ми се трудимо да им обезбиједимо радна мјеста, а да колико смо успјешни у томе показују бројни параметри – рекао је Симић.

Улога домаћина за наредно дружење припала је Основној школи “19. април”.

  • Бити домаћин велика је част и задовољство, али и обавеза. Сигурна сам да ћу, у сарадњи са својим колективом, направити добру организацију и оправдати очекивања – казала је директорица ове школе Елвира Миљић.

Светосавској свечаности присуствовао је и директор Републичког педагошког завода РС Предраг Дамјановић.

 

Related posts

НОВИ ВАТРОГАСНИ ДОМ НИЧЕ У МОТАЈИЧКОЈ УЛИЦИ

admin

ПАЖЊУ ПЛИЈЕНИЛА ПОСТИГНУЋА УЧЕНИКА ОШ „19. АПРИЛ“

admin

ЖЕНА НОЖЕМ ХТЈЕЛА ДА УБОДЕ ТРГОВКИЊУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još