РС-РЕГИЈА

КРАЈЕМ МАРТА БЕСПЛАТНО ПЕТ НОВИХ ЛИЈЕКОВА

Фонд здравственог осигурања Републике Српске финансираће пет нових најсавременијих лијекова за лијечење тешких обољења, попут мултипле склерозе, леукемије, карцинома плућа и хепатитиса Ц.

– Ријеч је о изузетно скупим терапијама, а њихово увођење је омогућено захваљујући снижавању цијена постојећих лијекова које Фонд финансира – саопштено је из Фонда уз напомену да би нови лијекови за поменута обољења крајем марта требало да буду доступни пацијентима у Универзитетском клиничком центру РС, на препоруку љекара и у складу са медицинским индикацијама.

– Ријеч је о иновативним терапијама, а неке од њих, као што је лијек за обољеле од мултипле склерозе, је тренутно најсавремнија терапија у свијету за ово обољење. Тиме је Фонд  наставио да на своје листе лијекова уврштава најновије терапије и да на овај начин идемо у корак са развијеним земљама, пратећи најсавременије терапијске смјернице за најтежа обољења – навели су из Фонда.

Додали су да је Фонд и до сада за обољеле од хептатиса Ц финансирао, такође, савремену терапију, а сада су уведена два најновија лијека за лијечење ове болести који показују још боље терапијске eфекте и имају мања нежељена дејства.

– Осим тога, Фонд ће финансирати и нови лијек за обољеле од карцинома плућа, хроничне лимфоцитне леукемије и фоликуларних лимфома. Фонд здравственог осигурања РС ће ове лијекове у потпуности финансирати за пацијенте којима су неопходни – истакнуо је у саопштењу.

Related posts

Антитијела у РС има 95 одсто становника

admin

ПРОМО ВИДЕО РС ОСТАВЉА БЕЗ ДАХА (ВИДЕО)

admin

ОД МАРТА АВИОНОМ ИЗ БАЊАЛУКЕ ДО БЕРЛИНА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još