ИЗДВОЈЕНОНовости

ЗА ПОВРАТНИКЕ ОКО 185.000 КМ

Министар за људска права и избјеглице БиХ Семиха Боровац и предсједавајући Комисије за избјеглице и расељена лица БиХ Мато Јозић потписали су са представницима 36 градова и општина, међу којима је и Дервента, споразуме о сарадњи за инфраструктурне и пројеката електрификације у повратничким насељима вриједне око 2,4 милиона марака.

За инфраструктурне пројекте осигурано је готово 1,8 милиона КМ, одакле ће бити финансирана реализација 50 пројеката у 36 општина и градова, док је за десет пројеката електрификације осигурано 600.000 КМ.

Пројекат електрификације проводи се са циљем побољшања услова живота повратника,.

За општину Дервента додијељена су средства у износу од 115.000 КМ за Мјесну заједницу Велика Буковица и 4.500 за МЗ Бијело Брдо. Поред тога, потписан је и Споразум о реализацији пројекта обнове и изградње комуналне и социјалне инфраструктуре, такође намијењен повратницима, којим ће са 45.000 марака бити завршено асфалтирање дионице пута Рашчићи – Калачка. За реконструкцију дијела самостана Сестара милосрдница Светог Винка Паулског намијењено је 20.000 КМ.

 

Related posts

Слободарске подвиге славити и памтити

admin

ЏАЈА ОСУЂЕН НА ДЕСЕТ ГОДИНА ЗАТВОРА

admin

Доња Лупљаница
страдалничко село

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još