Култура

КЊИЖЕВНО ДРУЖЕЊЕ У ОСВИТ ПРОЉЕЋА

Поводом обиљежавања 40. годишњице књижевног рада Славка Покрајца и Љубомира Поповића Цоша, двојице пјесника који су обиљежили једно вријеме на овом простору, вечерас је у организацији Српског књижевног клуба „Вихор“, одржано књижевно дружење.

Књижевник Душко Ж. Поповић говорио је о њиховом стваралаштву са критичким освртом на дјела. Покрајац је казао да се симболика 40 година рада, 40 прољећа и 40 пјесама огледа управо у буђењу природе и живота.

– Одлучили смо да ово дивно дружење организујемо управо данас на први дан прољећа и Међународни дан поезије. Младим људима бих поручио да не забораве старије никада, а можда ни тада. Тим поводом, жељели смо да млади чују шта су то они мало старији стварали и како су то радили – истакао је Покрајац.

Књижевно дружење, које је одржано у Центру за културу,  својим наступима употпунили су инструменталисти на гуслама и гитари.

Related posts

Плесом, игром и пјесмом
завршен „Пркос – фест“

Derventski List

Мушко-женски односи у призми модерних технологија

admin

Владимир Кецмановић вечерас
у Народној библиотеци

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još