ИЗДВОЈЕНОНовости

ПРЕЦИЗИРАНИ КОРАЦИ ЗА САРАДЊУ ДЕРВЕНТЕ И ВЕЛИКЕ КЛАДУШЕ

Делегација општине Велика Кладуша на челу са начелником Фикретом Абдићем данас је током нове посјете Дервенти, са начелником Милорадом Симићем и његовим сарадницима, усаглашавала детаље у пројекту прекограничне сарадње чији је циљ аплицирање за средства из ЕУ фондова.

Ради се о трећем састанку представника Дервенте и Велике Кладуше на којем је настављено дефинисање смјерница за сарадњу двије општине. Ради се о пројекту који би требало да допринесе дугорочном развоју пољопривредне производње који Велика Кладуша реализује у сарадњи са бројним општинама из Србије, Хрватске, Црне Горе и БиХ, а међу којима је и Дервента.

На састанку је истакнуто да Дервента има шта да понуди и која је поуздан партнер за пројекте којим би се могло аплицирати код фондова ЕУ.

Сљедећи састанак биће одржан у Великој Кладуши 22. фебруара, када та општина обиљежава Дан општине, а на свечаној сједници којој ће присуствовати делегација из Дервенте, партнери у пројекту преузеће меморандуме о сарадњи.

Раније је на састанцима истакнуто да је план да се аплицира за одређене пројекте у Бриселу, како би се обезбиједила средства из претприступних фондова Европске уније.

Related posts

Храбра борба против окупатора
не смије пасти у заборав

Derventski List

За капитална улагања 1.393.700 марака

admin

До сада 1.400 захтјева
бораца за додатак

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još