ДруштвоИЗДВОЈЕНО

„ТРОЛОВЦИ“ ДОБИЛИ СВОЈУ ПРВУ ЧИТАОНИЦУ

У вртићу „Трол“ данас је отворена читаоница намијењена малишанима и њиховим родитељима, а дјеца ће на овај начин имати прилику да се више друже са књигом те да развијају говор.

Ради се о пројекту под називом „Моја прва читаоница“, који је резализован у сарадњи са Народном библиотеком „Бранко Радичевић“.

Директора „Трола“ Гордана Симић казала је да је циљ да дјеца побољшају развој говора и да се друже са књигом.

– Наиме, у посљедње вријеме, појавила се потреба да се говор код дјеце у раном узрасту све више исправља, јер постоје одређене потешкоће које се већ јављају у периоду треће или четврте године живота. Управо због тога, веома је важно да у родитељској кући, односно, у дому започнемо са програмом који прати развој говора. „Моја прва читаоница“ је пројекат са којим се до сада није сусрела ни Народна библиотека, а ни ми – рекла је Симићева.

Додала је да је у вртићу издвојен један мали простор, који је претворен у читаоницу, гдје ће родитељи свакодневно моћи да посуђују књиге, као што се то ради и у библиотеци.

– Народна библиотека је за почетак обезбиједила педесетак књига, с тим да су родитељи малишана донирали стотињак књига, сликовница, бајки или пјесмица. Од родитеља нисмо тражили новац за набавку књига, већ да донесу књигу коју имају код куће – казала Симићева, додавши да су донације родитеља и даље добродошле и пожељне.

Директорица Народне библиотеке „Бранко Радичевић“ Мирјана Плиснић истакла је да је сарадња остварена са циљем да се дјеци што више приближи књига, да се популаризује читање, као и да дјеца створе навику уласка у библиотеку.

Related posts

Из основне школе понијели најљепше успомене

admin

ЗАРАЖЕНО ЈОШ ДВОЈЕ, ПРИВАТНО ОКУПЉАЊЕ НОВИ КЛАСТЕР

admin

СРЕЋАН ДАН РЕПУБЛИКЕ!

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još