Култура

„СВАСТИКЕ“ ОТВОРИЛЕ ВЈЕЧНУ ТЕМУ МУШКО-ЖЕНСКИХ ОДНОСА

Ученици СШЦ „Михајло Пупин“ вечерас су у Центру за културу премијерно извели представу „Свастике“ поводом Међународног дана жена, а представа је настала уз помоћ професорица српског језика Санеле Станковић и Милке Срђеновић.
– У овој представи учествују ђаци од првог до четвртог разреда, што је специфично, јер се најчешће ангажује једна група ученика, која изнесе цијели пројекат, а овај пут су били укључени сви ђаци, њих 12 директних глумаца, а осталих десетак су били задужени за шминку, декорацију сцене и техничке ствари. Представа „Свастике“ аутора Чича Саве, прати животна дешавања у једној породици, тачније надјачавање мушког и женског пола. Текст смо тражили сами, хтјели смо да буде на тему мушко-женских односа, јер је то доста популарна тема за све узрасте – рекла је Станковићева додајући да су се она и професорица Срђеновић ангажовале у режији и модификације текста са циљем прилагођавања текста условима извођења представе.

Related posts

ПРОМОЦИЈА РОМАНА „ПРСТ СУДБИНЕ“ ВЕЧЕРАС

admin

Представа „Женски разговори“ вечерас

admin

„Љетна арт сцена“ оживјела дух традиције

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još