Култура

„Љетна арт сцена“ оживјела дух традиције

Хумани и умјетнички циљеви још једном су достигли пуни сјај пред очима дервентске публике и то у новом издању „Љетне арт сцене“, која је вечерас под својим рефлекторима свједочила очувању духа традиције и обичаја у режији чланова СКУД-а „Дервента“ и ФУГ-а „Мотајички вук“.

Дервенћанима су се блоковима пјесама представиле и женска и мушка пјевачка група СКУД-а „Дервента“, те инструментални састав овог друштва који су од публике побрали одушевљење, а које није изостало ни од учесника.

– Друштво је у посљедњих шест година, колико постоји, окупило око 150 чланова распоређених у три ансамбла, а за то вријеме урадили смо шест кореографија великог играчког квалитета и умјетничке вриједности кроз које представљамо наше друштво како у околини тако и у иностранству. Позив да се представимо са неколико тачака одушевљено смо прихватили те смо вечерас, а уједно и по први пут на „Љетној арт сцени“, свој допринос дали „Играма из Димитровграда“ и „Врањанском свитом“- рекао је умјетнички руководилац ФУГ „Мотајички вук“ Ратко Лаловић, а извођачки ансамбл СКУДа „Дервента“ представио је баштину Шумадије у изведби извођачког ансамбла, док је трећи ансамбл изнио „Игре из Грмеча“.

– Љетна арт сцена је заиста освјежење на културној сцени нашег града, прилика да култура, као темељна потреба нашег друштва, живи- истакао је умјетнички руководилац овог друштва Саша Арсенић.

За наставак ове љетне манифестације планирано је вече посвећено глуми, а у извођењу најстарије групе полазника Драмског студија ЈУ Народне библиотеке „Бранко Радичевић“.

Related posts

УМЈЕТНИЦИ УСКОРО ПОД ЈЕДНИМ КРОВОМ

admin

„САМО ЈА ЗНАМ“ ТРАСИРА ПУТ КА ИСТИНИ

admin

ДОДЈЕЛОМ НАГРАДА ЗАВРШЕНА ПОЗОРИШНА МАГИЈА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još