ИЗДВОЈЕНОНовости

ЗАРАЖЕНА ТРИ РАДНИКА ДОМА ЗА СТАРИЈА ЛИЦА У ДЕРВЕНТИ

Међу 53 новозаражене особе корона вирусом у Републици Српској је и троје Дервенћана, односно три радника у Дому за старија лица у Дервенти, саопштено је јутрос из Министарства здравља и социјалне заштите РС.

Ради се о особама које нису биле обухваћене јутрошњим извјештајем из Хигијенско – епидемиолошке службе Дома здравља Дервента, и то, како су објаснили у овој здравственој установи, због разлике у времену у којем се извјештаји објављују.

То значи да је у Дервенти тренутно седам обољелих од КОВИД-19.

До сада је у Републици Српској потврђено је 820 случајева вируса корона, од посљедица КОВИД-19 преминуле су 34 особе, а опоравило се 381 особа.

– Под надзором се у Дервенти налазе 134 лица, 26 је у карантину, док је осталима наложена кућна изолација. Током претходна 24 часа десет лица је стављено под здравствени надзор – наводе из ове службе.

Налази за осам лица из карантина су негативни на корона вирус и они су упућени у изолацију у кућним условима, а налази су уредни и за два лица тестирана на инфективном одјељењу болнице у Добоју.

– До сада је у оквиру превентивних активности тестирано 20 запослених у Дому здравља Дервента и њихови налази су уредни. Узети су узорци за тестирање на корона вирус девет лица из карантина, седам лица која су била у контакту са обољелим од корона вируса и једног лица са симптомима респираторне инфекције и њихови налази се чекају – наводе из Дома здравља упозоравајући да је све већи број становника општине Дервента који су били у контакту са лицима из других општина која су обољела од КОВИД-19.

– Узимајући у обзир и пораст броја обољелих у Дервенти, подвлачимо да је неопходно поштовати све препоручене мјере, укључујући и ограничење кретања изван општине и избјегавање посјета старијим и лицима са хроничним обољењима – препоручују из Дома здравља.

 

Related posts

Кадети „Текстилца“ понос Дервенте

admin

САБОР ЛОВАЦА ОКУПИО 600 ЉУБИТЕЉА ЛОВА

admin

МАСКЕ ВИШЕ НИСУ ОБАВЕЗНЕ НА ОТВОРЕНОМ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još