Друштво

МОДЕРАН ПРИСТУП НАСТАВИ ДОБРА ПОДЛОГА ЗА ЗНАЊЕ

Средњошколски центар „Михајло Пупин“ будућим средњошколцима у школској 2020/2021. години нуди седам занимања, а 144 ђака колико је предвиђено овогодишњом уписном политиком, имаће прилику да стичу знања кроз најмодернији наставни програм под окриљем образовне установе са стогодишњом традицијом.

Добра опремљеност кабинета и учионица, те квалификован наставни кадар подршка су свим ученицима који сједе у клупама Средњошколског центра.

Међу занимањима која будући средњошколци из Дервенте и околних општина могу да бирају, гимназија општег смјера већ годинама је једно је од најтраженијих.

– Знање стечено током четири године отвара врата свих високих школа и факултета. Ученици који су имали у гимназији одличан и врло добар успјех у великом броју уписују жељене факултете као буџетски студенти смањујући тако трошкове студирања. Овај смјер ученицима даје најбоље и најшире знање које им олакшава полагање пријемних испита – казао је директор СШЦ „Михајло Пупин“ Предраг Дринић додајући да гимназијалци имају могућност да знање дограђују на додатној настави или да буду дио разних манифестација које организује ова школа.

– Ученици који су завршили нашу гимназију општег смјера уписивали су различите факултете како у Републици Српској, тако и у Србији и иностранству и то око 87 одсто матураната у првом року. Поносни смо јер сваке године наши ученици учествују на републичким такмичењима скоро из свих предмета за која су такмичења организована и постижу веома добре резултате. Сваке године учествујемо и сами организујемо културне манифестације, а имамо и богату понуду ваннаставних активности од којих су тренутно најактуелније драмски студио и музички бенд. За надарене ученике нудимо додатну наставу из математике, физике, хемије, биологије, информатике, српског, енглеског и њемачког језика – рекао је Дринић додавши да је овај смјер добар избор за матуранте основних школа који су још увијек неодлучни у вези са избором факултета, јер поред проширивања знања, имају и времена да донесу одлуку.

 

План уписа у школску 2020/2021. годину

Related posts

Инвалидима рада 45 пакета са зимницом

admin

Отворена врата за нове
чланове и нови инструмент

Derventski List

Предајом нелегалног оружја
грађани су амнестирани од санкција

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još